2017 hedefini yüzde 66 aşan CoinBase, 1 milyar dolar gelir elde etti

2017 hedefini yüzde 66 aşan CoinBase, 1 milyar dolar gelir elde etti

Kripto para borsası CoinBase, önceki sene belirlenen ve duyurulan 600 milyon dolarlık 2017 hedefini yüzde 66 aşarak 1 milyar dolar gelire ulaştı. Yatırımcıların artan ilgisine rağmen yatırımcılarını sınırlı tutan CoinBase, hisse senedi piyasasına da açılmayacağını bildirdi.

Bitcoinin geçtiğimiz Kasım'da başlayan hızlı yükselişi ve ardından Aralık ayında CME Group’un bitcoin vadeli işlemlerini duyurması ile yeni kullanıcılar kayıt olmak için siteye akın ettiler. Site bazı günler 24 saat içinde 100 binden fazla yeni kayıt aldı. Yeni yıla yaklaşırken yükseliş tersine dönmüş olsa da bitcoinin 19900 dolar sınırına dayandığı sıralarda al-sat ücretlerinden sitenin gelirleri çok hızlı bir şekilde artmaya başlamıştı. CoinBase, itibarî para birimlerinden kripto para birimlerine geçişte işlem ücreti alıyor ama CoinBase’e bağlı olan GDAX isimli kripto para borsası her alış satıştan ücretlendirme yapıyor.

CoinBase’in başarısı, hisselerini dış piyasalarda arananalar listesinde en üst sıralara çıkarttı. Ancak şirketin özel bir şirket olarak kalmasını isteyen yöneticiler; hissedarların kendi hisselerini hiçbir şart altında başka bir pazar üzerinden üçüncü kişilere satmasını yasakladı ve böyle bir durumla karşılaşılırsa gerekli yasal önlemlerin alınacağını açıkladı.

Ağustos 2017’de bir dizi D serisi finansman çalışmaları ile Coinbase, 100 milyon dolar fon toplamış ve bunu da çoğunlukla müşteri hizmetleri, mühendislik ve New York’ta açılan yeni GDAX ofisi için harcamıştı. Recode’un hazırladığı raporda, bu tarihteki fonlamayı kaçıran yatırımcıların, daha önceden yatırım yapmış kişilerin hisselerinin peşine düştüğü aktarıldı.

Aralık ayı itibarı ile CoinBase kripto para borsasının, 13 milyondan fazla kullanıcısı var.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.