Medianova, Gartner'ın Küresel CDN Pazar Rehberi raporunda yer aldı

Medianova, Gartner'ın Küresel CDN Pazar Rehberi raporunda yer aldı

Dünyanın alanında önde gelen araştırma şirketlerinden biri olan Gartner, 18 Ocak’ta yayınladığı "Global CDN Market Guide" (Küresel CDN Pazar Rehberi) raporunda 18 CDN (İçerik Dağıtım Ağı) arasında Medianova’ya da yer verdi. Gartner raporda Medianova'nın kuruluşundan, yer aldığı bölgelerden ve hizmetlerinden bahsetti.

Yerli bir girişimin uluslararası sahnede olması ile bizleri sevindiren gelişme ile ilgili Medianova'nın CEO'su Serkan Sevim: "İstanbul merkezli bir Türk şirketi olarak bu raporda yer almak bize gurur verdi." dedi.

Günlük 2 milyar imaj, 9 milyon şarkı, 6 milyon video ve yaptığı canlı yayınlar ile Türkiye'nin en büyük içerik dağıtım ağı ve yayın operatörü olan Medianova, Gartner'ın raporunda yer almasıyla dikkatleri üzerine çekti. Ancak şirket geçtiğimiz yıllarda küresel oyuncular arasına katılmak üzere harekete geçti. Şirket; hizmet verdiği Riot Games, StarzPlay, Elefant.ro gibi global müşterilerden sonra Romanya Devlet TV ihalesini de aldı.

Gelecek ay Londra’da düzenlenecek olan Streaming Forum 2018’in ana sponsorlarından biri olarak öne çıkan Medianova, hizmet ağını yeni bölgelerde de harekete geçirmeye başladı. Şirket, StarzPlay ana Hybrid CDN tedarikçisi olarak Birleşik Arap Emirliğinde kurduğu altyapıyı bu yıl Asya ve Afrika’da bulunan 5 ülkeye daha taşımaya hazırlanıyor. ABD şirketi Starz ise bu hamlenin ardından bölgede yer alan  900 bin abonesi ile Netflix’in rakibi olarak konumlanıyor.

Geçtiğimiz yıl Ocak ayında Medianova'nın cirosunun yarısını yurt dışından yapmayı hedeflediğini paylaşmıştık. Bu yıl sonunda basına açıklanan her hangi bir rakam söz konusu değil. Ancak atılan adımlar göz önünde bulundurulduğunda Medianova'nın Türkiye'nin geleceği parlak teknoloji şirketlerinden biri olduğunu söylemek mümkün.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.