İlk yapılan bitcoin vadeli sözleşmeleri sona erdi

İlk yapılan bitcoin vadeli sözleşmeleri sona erdi

Geçtiğimiz Aralık ayının ortalarından CBOE tarafından piyasaya sürülen ilk bitcoin Vadeli İşlem Sözleşmeleri (bitcoin değil nakit tabanlı sözleşmelerdir. Bitcoin’in fiyatına endekslidirler) sona erdi.

İlk piyasaya sürüldüklerinde hızlı bir başlangıç görmüş ve bitcoinin fiyatını kısa sürede 15 bin dolar seviyesine taşımıştı. CNBC’den alınan verilere göre F8 sözleşmeleri 11.055 dolardan sonlandı. Kısa bir süre önce bitcoin fiyatlarının 9200 dolara kadar düşmüş olmasına bakarsak iyi bir fiyat olarak görülebilir.

Sözleşmelerin sona ermesinden kısa bir süre sonra Bitcoin fiyatları son iki gündür yaşadığı düşüş trendinin tam aksine bir harekete başladı. CBOE den gelen veriye göre Şubat ayının 14. Günü sonlanacak olan G8 sözleşmeleri ise şu an piyasanın biraz altında fiyatlanıyor ama onlarda da yukarı doğru bir hareket söz konusu.

Bloomberg’de yayınlanan habere göre, CBOE sadece bitcoin üzerine kurulu sözleşmelerle yetinmeyecek ve diğer kripto paralar içinde vadeli sözleşmeler piyasaya sürecek.

Habercilere konuşan şirket CEO’su Ed Tilly, sadece vadeli sözleşmelerle çalışmak istemediklerini ve düzenleyici kurumlarda izin verir ise ürünlerini bir süre sonra Borsa Yatırım Fonlarına dönüştürmek istediklerini belirtti. "Ana akım ürünlerin(borsada işlem gören ürünler) arasına girmeden önce bir dizi sözleşme sorunsuz tamamlanmalı" sözleri ile hedeflerinin ileride daha iyi ve herkes tarafından ulaşılabilir ürünler olduğunun sinyallerini verdi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.