Instacart, Unata'yı satın aldı

Yerel dükkanlardan çevrim içi olarak bakkaliye ürünleri almanızı sağlayan Instacart, Toronto merkezli kişiselleştirilmiş çevrim içi bakkaliye alışverişi deneyimi sunan Unata'yı satın aldığını duyurdu. Anlaşmanın detayları ise henüz açıklanmadı.
Instacart, Unata'yı satın aldı

Yerel dükkanlardan çevrim içi olarak bakkaliye ürünleri almanızı sağlayan Instacart, Toronto merkezli kişiselleştirilmiş çevrim içi bakkaliye alışverişi deneyimi sunan Unata'yı satın aldığını duyurdu. Anlaşmanın detayları ise henüz açıklanmadı.

Bir vitrin işlevi gören Instacart'ın aksine Unata'nın ürünü, üçüncü parti olarak başka platformların yeni alışveriş deneyimi üretmesine yardımcı oluyor. İşletmelerin Unata sayesinde kullanıcıların ilgisine sunduğu alışveriş deneyimine uygulama ve web sitesi gibi temel ürünlerin yanı sıra kuponlar, satın alma takibi, push bildirimler ve indirim önerileri gibi özellikler de eklenebiliyor.

2014 yılında aldığı yatırımlarla dikkat çeken Instacart, 2017 yılında da başarısını sürdürmeye devam etti. Ancak şirket, Unata'yı satın alarak pazardaki konumu farklılaştırmanın peşinde. Bu anlaşmanın ardından Unata, Instacart'ın bağımsız alt kuruluşu olarak hayatına devam edecek. Faaliyetlerini kendi markasıyla sürmeye devam edecek olan Unata, Toronto merkez kampüsünden de ayrılmayacak.

Şimdiye kadar 1300'den fazla bakkala dijitalleşme imkanı sağlayan Unata'nın toplam değeri ise 2,7 milyon dolar. Instacart CEO'su Apoorva Mehta ise bu birleşme hakkında:

Instacart'ın 2018 hedefi tüketicileri ve market zincirlerini platforma dahil ederek büyümeye devam etmek. Şirket 2017 yılında elindeki 30 marketi 190 markete çıkarmayı başardı. Ancak büyük perakende firmaları, kendi platformlarını yaratmak için küçük şirketleri satın almaya devam ediyor.

Örneğin Target yakın zamanda Alabama'da faaliyet gösteren Shipt'i 550 milyon dolara satın aldığını duyururken, Kroger, Boxed ile şirketi 500 milyon dolara almak için görüşmelere başladı. Üstelik e-ticaret devi Amazon, Whole Foods'u 13,7 milyar dolara alarak kendi marketini yaratmış oldu.

Görünen o ki Instacart'ın rakiplerinin gün geçtikçe arttığı bu ortamda, yapılabilecek en doğru şey şirketin Unata'yı satın almasıydı. Zira Instacart, Unata sayesinde market endüstrisinin uygulama geliştirme alanına kolayca giriş yapabilecek. Böylece marketlerin kullanıcılarıyla olan ilişkilerinde de konumlanabilecek. Her zaman marketlerin dijitaldeki vitrini olmayı amaçlayan Instacart görünen o ki bu hamlesiyle işin arka planında da yer almaya hazırlanıyor. Şimdiye kadar marketleri bünyesine kolayca dahil eden Unata, belli ki Instacart'ın büyümesinde hayati bir rol oynayacak.

Yorumlar
  1. İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    Yorum Yazmak için Giriş Yap
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.