WhatsApp yeni özelliği ile spam mesajları engelleyecek

WhatsApp yeni özelliği ile spam mesajları engelleyecek

Her geçen gün platformuna yeni özellikler ekleyen WhatsApp, gelen haberlere göre yeni bir özelliği test etmeye başladı. Whatsappen.nl ve WABetaInfo blogları tarafından paylaşılan bilgilere göre gelecek olan yeni özellik spam mesajları engellemeye yönelik olacak.

Test edilen özellikle birlikte kullanıcıları spam mesajlar konusunda uyaracak olan WhatsApp, spam mesajlar sayesinde yayılan reklam ve sahte haberlerin önüne geçmeyi planlıyor. WhatsApp yeni özellik sayesinde 25'den daha fazla kişiye iletilen mesajları spam olarak işaretleyecek.

Yalan haberlerin önüne geçecek

Spam mesajı işaretledikten sonra kullanıcıyı izin verilenden daha fazla kişiye iletildiği konusunda uyaracak olan WhatsApp, bu özellik sayesinde WhatsApp arayıcılığı ile yayılan yalan haber ve dolandırıcılık gibi sorunları kökünden çözecek. WhatsApp'ın test sürecini doğrulamadığını da ekleyelim.

Yalan haberlerin ve internet üzerinden dolandırılıcığın sadece WhatsApp ile ilgili bir sorun olmadığını da hatırlatalım. Özellikle Facebook, geçtiğimiz yıllarda yalan haberler mücadele eden sosyal medya platformlarının başında yer alıyor.

Şu an için kısıtlı sayıdaki bir kullanıcı grubu ile test edilen özelliğin tüm kullanıcıların için sunulup sunulmayacağı konusunda ise herhangi bir bilgi bulunmuyor. Fakat WABetaInfo'nun iddiasına göre test sürecinde olan özellik yeni bir güncelleme ile Android ve iOS kullanıcıları için sunulacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.