Metropolitan Bank, kripto ile ilgili uluslararası işlemlerini durdurdu

Metropolitan Bank, kripto ile ilgili uluslararası işlemlerini durdurdu

Kripto yatırımlarının ve kripto ile ilgili para transferlerinin büyük bir kısmını gerçekleştiren Metropolitan Bank, kripto ile ilgili uluslararası işlemlerini süresiz durdurdu.

Metropolitan Bank'ın para transferlerini durdurma hareketi, temel olarak uluslararası işlemlerde para transferlerinin uygunluğunu kontrol edemediğinden kaynaklanıyor olması. Aslında bir süre önce kendi müşterilerinden birinin gerçekleştirdiği uluslararası sahtecilik ve para aklama suçlamalarına tepki olarak alınmış bir karar gibi duruyor.

En büyük kripto cüzdan şirketlerinden biri olan COINBASE de, para transferleri ve mevduatlar için Metropolitan bankasını kullananlardan.

İleriye dönük planlarını ve kripto ile ilgili uluslararası müşterilerine ilişkin neler olacağına dair bir açıklama yapmayan Metropolitan Bank, geçtiğimiz kasım ayında yapılan IPO ile büyük ilgi görmüştü ki bu ilginin altında çoğunlukla kripto dostu bir banka olarak görünmesi yatıyordu. Hatta Bitcoin Bankası olarak da adlandıranlar oldu.

Şimdi ise ABD tabanlı olmayan uluslararası yatırımcılar hesaplarının ve mevduatlarının tamamen dondurulması ile karşı karşıyalar. Uluslararası müşterileri adına Metropolitan Bank ile iş yapan ABD'li fonlar ise, yatırımların geri alınamayacağı istikrarsız bir pozisyona düştüler.

Coinbase bankacılık işlemleri ile ilgili yorum yapmaktan çekinse de, Silvergate ve Cross River gibi kripto müşterilerine hizmet vermeye devam eden bankalar ile mevduatlarda riski azaltmak için çeşitlendirmeye gidilmesi gerektiği ortada.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.