Philips'in yeni mutfak televizyonu Echo Show'a rakip olabilir mi?

Philips'in yeni mutfak televizyonu Echo Show'a rakip olabilir mi?

Geçtiğimiz yılın Mayıs ayında tanıtılan Amazon'un çok konuşulan Echo Show ürününden ilham alan Philips yeni ürünüyle yeni tartışma yarattı. Mutfak televizyonu olarak sunulan Philips'in yeni ürünü 24 inçlik Android TV paneline sahip. Ürünün aynı zamanda Bluetooth hoparlörü ve cihaza entegre bir mikrofonu da bulunuyor. Ancak onu tartışmaya açan detay Google Assistant desteği diyebiliriz.

Sevilen Alexa özelliklerini görsel olarak sunmak için tasarlanan Echo Show'un video izleme, güvenlik kameralarını takip etme ve listeler oluşturma gibi özellikleri bulunuyor. Buna benzer özellikleri, mutfakta yer almayı hedefleyen 7703 Serisi Android TV'de yer alıp almayacağı şu an için kesin değil. Hatta ekran çözünürlüğünün 4K mı yoksa HDR mı olacağına dair bir bilgi de bulunmuyor.

Yine de sunulan ürünün hedef kitlesine uygun tasarlanacağını düşünmek zor değil. Yine de atılacak adımları düşünürken Philips'in bu konularda sadece Funai'ye ait lisanslı bir marka olduğunu hatırlamakta fayda var. 2013 yılında tüketiciye yönelik elektronik eşya üretimi yapmaktan vaz geçen Philips, sahip olduğu ses, video, yan parçalar ve multimedya departmanlarını Funai'ye satmıştı. Dolayısıyla üretilen bu üründe Philips markası adı altında Funai'nin izlerini göreceğiz. 2018 yılının ikinci yarısında tam olarak piyasaya sürülecek olan bu ürünün beraberinde yeni rakipleri de getirmesi olası.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.