Müşterilerinizin fikirlerini almak için kullanabileceğiniz 10 anket hazırlama aracı

Müşterilerinizin fikirlerini almak için kullanabileceğiniz 10 anket hazırlama aracı

Kullanıcılarınızın ve müşterilerinizin fikirleri, ürün ya da hizmetlerinizi ne yönde geliştirmeniz gerektiğini gösteren önemli bir faktör. Kullanıcılarınızın geri bildirimlerine, hedef kitlenizin beklentilerine ulaşabilmenin en kullanışlı yollarından biri anketler. Anket hazırlama, yönlendirme, sonuçları raporlamada kullanabileceğiniz 10 anket ve form aracını inceledik.

Typeform

Typeform, online anket ve formları daha şık ve daha kullanışlı yapmaya çalışan bir araç. Yazı tiplerini, renkleri, görselleri kişiselleştirmenize imkan veriyor ve farklı cihazlarda aynı performansla çalışabiliyor. İnsan faktörünü göz önünde bulundurarak anketlerinizde kullanıcı deneyimini artırmanıza odaklanıyor. 100 kişilik anketlere kadar ücretsiz olan Typeform, sınırsız kişiye ulaşmak istiyorsanız ayda 30 dolar, ek hizmetlerinden de yararlanmak istiyorsanız ayda 59 dolar.

Surveypal

Surveypal, en yeni şablonları sunarak anket hazırlama sürecinizi kolaylaştıran ve cevap alma oranınızı artıran bir araç. Kişiselleştirebildiğiniz anketleriniz her cihazda kullanılabiliyor. Surveypal, ücretsiz bir demo hizmeti sunuyor, ancak sınırsız kullanım için kendileriyle iletişime geçmeniz gerekiyor.

Qualaroo

Qualaroo, müşterilerinizin kararlarının altında yatan nedenleri anlamanızı sağlayan bir araç. Kısa bir kodla sitenize ya da uygulamanıza eş zamanlı bir geri bildirim platformu ekleyerek anlık olarak kullanıcılarınızın hareketini görebiliyorsunuz. Qualaroo’nun geri bildirimlerinize göre sunduğu analizler doğru kararı vermenizde yardımcı oluyor. Qualaroo’nun aylık ücreti 99 dolardan başlıyor.

Qualtrics

Qualtrics, büyük resmi görmeniz için geliştirilmiş bir anket hazırlama aracı. Anket hazırlama sürecinizde ve anket sonuçlarınızı raporlarken size anketlerinizi ve raporlarınızı kişiselleştirmeniz için pek çok seçenek sunuyor. Kullanımının kolay olduğunu iddia eden ve çok sayıda saygın müşterisi olan Qualtrics’in ücretsiz bir demo versiyonu var, ancak sınırsız erişim için kendileriyle iletişime geçmeniz gerekiyor.

Formstack

Formstack, daha çok veri toplamak için form hazırlamanızda yardımcı olan bir araç. Kişiselleştirebildiğiniz formlarınızı pek çok diğer uygulamayla entegre edebiliyorsunuz. Böylece verilerinizi farklı platformlara aktarabiliyorsunuz. Formstack’in aylık ücreti kullanmak istediğiniz depo alanı, kullanıcı ve form sayısına göre 39 dolarla 249 dolar arasında değişiyor.

Delighted

Delighted, dakikalar içinde geri bildirim almanızı sağlayan bir araç. Müşterileriniz tek soruluk bir anketle karşılaşıyorlar, hizmetinize puan verip düşüncelerini kendi kelimeleriyle aktarıyorlar. Bir geri bildirim geldiğinde anında görebiliyorsunuz. Delighted’ın ücreti kullanıcı sayısı, ulaşmak istediğiniz kişi sayısı ve hizmetlerinin çeşitliliği arttıkça ayda 25 dolardan 249 dolara kadar çıkabiliyor.

Peek

Peek, neredeyse bir saat içinde hedef kitlenizdeki kullanıcılardan geri bildirim videoları almanızı sağlayan bir araç. Bir milyondan fazla kullanıcıları olması sayesinde bir saat içinde geri bildirim alabiliyorsunuz. Aldığınız 5 dakikalık videolarda belirlediğiniz hedef kitlesinden insanların sitenizi ya da uygulamanızı kullandığını ve değerlendirdiğini izliyorsunuz. Peek’in bu hizmeti için önce kendileriyle iletişime geçmeniz gerekiyor.

SurveyMonkey

SurveyMonkey, dünyanın en büyük anket şirketi ve bu alanda belki de en popüler platform. Ürünleriniz, hizmetleriniz, etkinlikleriniz üzerine geri bildirim almak için kolayca anket oluşturup kullanıcılarınıza farklı platformlardan ulaşabiliyorsunuz. En fazla 10 sorulu anketleri 100 farklı kişiye gönderebildiğiniz ücretsiz bir versiyonu mevcut. Ancak sınırsız sorulu anketleri daha fazla kişiye ulaştırmak istiyorsanız SurveyMonkey’in aylık ücreti 249 TL’ye kadar çıkabiliyor.

Helio

Helio, kullanıcılarınızın ürününüzden beklentilerini ve tasarımlarınızla ilgili düşüncelerini öğrenebileceğiniz bir platform. Siteniz ya da uygulamanız için tasarım yaparken her aşamada saatler içinde hedef kitlenizden geri bildirim almanızı sağlıyor. Helio’nun fiyatlandırması için kendileriyle iletişime geçmeniz gerekiyor.

Google Consumer Surveys

Google Consumer Surveys, pazar araştırması yaparken sorduğunuz soruların cevabını bulmanızı sağlayan bir anket aracı. Anketinizi hazırlayıp hedef kitlenizi seçiyorsunuz ve sonuçları saatler içinde alabiliyorsunuz. Google Consumer Surveys’in benzerlerinden ayrılan bir özelliği değişik bir fiyatlandırma uygulaması. Tamamlanmış bir cevap başına 10 cent ile 3 dolar arasında bir ücret ödüyorsunuz. Daha kapsamlı hizmetleri olan '360' versiyonu içinse kendileriyle iletişime geçmeniz gerekiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.