Gözden kaçırmış olabileceğiniz ipucu: iPhone için tek elle kullanım modu nasıl çalışıyor?

Gözden kaçırmış olabileceğiniz ipucu: iPhone için tek elle kullanım modu nasıl çalışıyor?

Özellikle büyük ekranlı telefonların klavyelerinin kullanımını oldukça kolaylaştıran tek elle kullanım modu, iOS 11'in son sürümüyle birlikte iPhone'lar için de kullanıma sunulmuştu. iPhone modelleri için oldukça gecikmeli olarak kullanıma sunulan tek elle kullanım modu, uzun süredir pek çok Android telefon tarafından da kullanılıyor.

Klavyeyi küçülterek ekranın sağ veya sol tarafında yerleştiren tek elle kullanım modu, özellikle iPhone'nun Plus modellerinin kullanımını büyük ölçüde kolaylaştıracak gibi görünüyor. Tek elle kullanım modunu aktif duruma getirmek ise oldukça basit. Klavyenin sağ alt kısmında bulunan küre simgesine tıkladığınızda klavye seçeneklerine ulaşıyorsunuz.

Varsayılan olarak kullanılabiliyor

Karşınıza çıkan klavye seçeneklerinden klavyenizin hangi köşeye konumlandırılacağını seçebiliyorsunuz. Tek elle kullanım modunu varsayılan yapmanın mümkün olduğunu da ekleyelim. Dilerseniz ayarlarda bulunan klavye kısmından gerekli ayarlamaları yaparak, klavye için tek elle kullanım özelliğini sürekli olarak kullanabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.