Türkiye'de bitcoin madenciliği yayılıyor ama farklı açıyla: Kaçak elektrikle madenciliğe operasyon

Türkiye'de bitcoin madenciliği yayılıyor ama farklı açıyla: Kaçak elektrikle madenciliğe operasyon

Günümüzün en popüler konularından biri olan kripto paralar ve bitcoin, ilginç bir haberle karşımıza çıktı. İHA'nın haberine göre Diyarbakır'da kaçak bitcoin madenciliği yapılıyor. Elektrik masrafını ortadan kaldırmak isteyen bitcoin madencileri, kaçak elektrik kullanımın üst düzeyde olduğu Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne yöneliyor.

Yoğun elektrik kullanımının dikkat çekmesi ve çevredeki vatandaşların Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketine (DEDAŞ) yaptığı şikayetler sonucu harekete geçen ekipler bölgedeki denetimlerini sıkılaştırdı. Kaçak bitcoin madenciliği yaptığı için şikayet edilen yerlerin neredeyse bir fabrika kadar elektrik tükettiği de tespit edildi.

"İhbarlar artıyor"

Kaçak elektrikle bitcoin madenciliği yapan ev ve iş yerlerine işlem yapıldığını da ekleyelim. Konu ile ilgili İHA muhabirine açıklamalar yapan DEDAŞ Saha Yönetim Direktörü Hasan Miroğlu, sahada teknik imkanlarını kullanarak kaçak elektriğin nerelerde oluştuğunu görebilmek adına 300 binin üzerinde aboneye uzaktan okuma sistemleri yerleştirdiklerini belirtti.

Uzaktan okuma sistemi sayesinde geçen yıldan bu yana kaçak elektrik kullanımında ciddi düşüşler kaydettiklerini belirten Miroğlu, asıl amaçlarının kaçağı önlemek ve bunu önleme esnasında kaliteli enerjiyi müşterilerine sunmak olduğunu da ekledi. Bitcoin madenciliğinin çok yoğun enerji çeken sistemler gerektirdiğini bu nedenle hiç ummadıkları yerlerde ani çekimler olduğunu dile getiren Miroğlu, bu gibi ihbarların yoğun gelmeye başladığını de ekledi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.