Facebook yüz tanıma teknolojisine açma kapama tuşu ekledi

Facebook yüz tanıma teknolojisine açma kapama tuşu ekledi

Hepimizin Facebook'un yüz tanıma teknolojisinden ürktüğü bir an olmuştur.  Rastgele bir fotoğrafa Facebook tarafından gelen "Bu kişi Ayşe mi?" sorusu bile bunun için yeterli. Sanırız Facebook bu garip duyguyu daha fazla yaşamak istemeyenler için yüz tanıma teknolojisine açma kapama tuşu ekledi.

Şirket, Yüz Tanıma Teknolojisiyle Facebook'taki Kimliğinizi Yönetin başlıklı blog gönderisinde yüz tanıma teknolojilerine yeni özellikler piayasaya süreceğini duyurdu. Facebook, artık fotoğraflarınız yüklendiği anda etiketlenmeseniz dahi kim olduğunuzu belirleyebiliyor. İyi haber ise bundan sonra bir başkası sizin fotoğrafınızı profil fotoğrafında kullanırsa size bildirim geliyor. Monitoring diye buna denir!

Facebook bu konuda ise "İnsanların Facebook'a fotoğraf yüklerken kendilerini güvende hissetmelerini istiyoruz. Bu nedenle yakında kullanıcıların fotoğrafları bir başkası tarafından profil resmi olarak yüklediğinde insanlara bildirmek için yüz tanıma teknolojisini kullanmaya başlayacağız." açıklamasında bulundu.

Görünen o ki Facebook, 14 binin üzerinde şikayet ve 217 binden fazla işlemin sonunda taklit hesaplara karşı önlemini aldı.

Yazının başında belirttiğimiz açma kapama tuşu ise ayarlar üzerinden aktif hale getirilebiliyor. Ancak etiketleme konusundaki geliştirmeler bununla kısıtlı değil. Artık bir tanıdığınız sizin bir fotoğrafınızı yükleyip sizi etiketlemediğinde bu konuda bir bildirim almanız da mümkün.

Facebook bu özelliği şu cümlelerle tanımlıyor: "Bu yeni özellikler, etiketlenmemiş olduğunuz fotoğrafları bulmanıza ve başkalarının fotoğrafınızı profil resmi olarak kullanmaya teşebbüs ettiklerini algılamanıza yardımcı olur. "

Aslında Facebook halihazırda çalıştırdığı yüz tanıma teknolojisini farklı bir alanda uyguluyor. Yine de bunu Facebook'un cümleleriyle aktarmak gerekirse: "Teknolojimiz, daha önce etiketlendiğiniz fotoğrafların piksellerini analiz ediyor ve şablon dediğimiz bir dizi sayı üretiyor; fotoğraflar ve videolar sistemimize yüklendiğinde, bu resimleri şablonla karşılaştırıyoruz" açıklamasından faydalanabiliriz.

Bu yeni özelliğin yayına alınmasıyla birlikte fotoğraflarınızın başkaları tarafından kullanıldığını fark edebilirsiniz. Özellik, Kanada ve Avrupa Birliği bölgeleri dışında hayata geçecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.