Avrupa Adalet Divanı, Uber'in bir taksi servisi olduğuna karar verdi

Avrupa Adalet Divanı, Uber'in bir taksi servisi olduğuna karar verdi

Avrupa Birliği'inin en yüksek mahkemesi konumunda olan Avrupa Adalet Divanı, Uber'in bir taksi şirketi olduğunu karara bağladı. Bu kararla birlikte İspanya merkezli Elite Taxi tarafından açılan davayı kaybeden Uber, Avrupa Birliğine üye 28 ülkede taksi toplulukları için hazırlanan kural, kanun ve yönetmeliklere uymak zorunda kalacak.

Teknoloji platformu değil taşımacılık şirketi

Uber kendini yolcularla şoförleri buluşturan bir teknoloji platformu olarak tanımlasa da, Avrupa Adalet Divanı girişimden farklı düşünüyor. Bugün bir açıklama ile kararını duyuran Avrupa Adalet Divanı, şoförlerin profesyonel olmamalarına ve kendi otomobillerini kullanmalarına rağmen Uber'in bir taksi şirketi olduğunu belirtti.

Alının karar birlikte Uber'in taksi topluluğu kurallarına uymasıyla birlikte sürücülerine daha çok çalışan gibi davranmasına da neden olacak. Uber için işlerin daha da kötüye gittiği nokta ise Avrupa Adalet Divanı tarafından alınan kararın itiraz edilemeyecek bir karar olması.

Halihazırda hem ülkemizde hem de pek çok Avrupa Birliği üyesinde sorunlar yaşayan Uber'in alınan kararla birlikte daha zor günler geçireceğini söylemek yanlış olmayacaktır. Hatırlatmak gerekirse Uber, sunduğu UberPop servisini terk etmesi için pek çok Avrupa ülkesi tarafından baskı görüyordu. Tabii ki alınan bu kararın en çok taksicileri sevindireceğini de belirtmek gerekir.

Bu kararın taşımacılık kanunu altında servis verdikleri pek çok Avrupa ülkesini etkilemeyeceğini dile getiren Uber sözcüsü, bununla birlikte milyonlarca Avrupalının halen Uber ve benzeri uygulamaları kullanmalarının engellendiğinin de altını çizdi. Oldukça kötü bir yıl geçiren ve 3. çeyrekte 1,46 milyar dolar net zarar açıklayan Uber, kaybedilen davayla birlikte kötü gidişine hızla devam ediyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.