Beacon ağı 100 bin cihaza ulaşan Blesh, 2018 yılında büyümeyi ve yaygınlaşmayı hedefliyor

Beacon ağı 100 bin cihaza ulaşan Blesh, 2018 yılında büyümeyi ve yaygınlaşmayı hedefliyor

İlk olarak 2014 yılında karşımıza çıkan ve iBeacon çözümlerine odaklanan Blesh, iş birlikleri ve geliştirdiği projeler sayesinde son iki yılda şirket değerlerini 20 kat oranında artırmayı başardı. Beacon teknolojisi ile nesnelerin interneti alanında hem Türkiye’de hem de uluslararası alanda önemli çalışmalar yapan Blesh, 2017 yılında İş Bankası ile önemli iş birliğine imza attı.

Türkiye İş Bankası ile çocuklara özel olarak geliştirilen dijital kumbara projesini hayata geçiren Blesh, İş Bankası’nın ilk kez 1929 yılında sunduğu fiziksel kumbarayı banka ile yapılan iş birliği sonucunda dijital dünyaya uyumlu hale getirdi. Çocuklara, para biriktirme ve tasarruf etme deneyimini küçük yaşlarda kazandırmayı hedefleyen dijital kumbara, mobil uygulama üzerinden de rahatlıkla para gönderilmesini imkan tanıyor.

Nesnelerin interneti ile bir FinTech ürününü banka ürünü hale getiren Blesh, 2017 yılı içinde lokasyon hedefli, akıllı bir reklam platformu olan Blesh Ads ve Blesh IoT platformunun da temellerini attı. 2018 yılının ilk aylarında her iki platformun da geniş kitlelere ulaşması bekleniyor.

Beacon ağı 100 bin cihaza ulaştı

2017 yılı sonu itibariyle 300’ün üzerinde mobil uygulamaya entegre olan Blesh, beacon ağlarını 100 bin cihaza ulaştırmayı başarmış. Bu uygulamaların toplam aktif indirilme rakamı göz önüne alındığında Blesh, 25 milyon kişiye lokasyon hedefli ulaşma potansiyeline de sahip.

Ayda 730 milyon işlem

Kısa zaman önce genel müdür değişikliğine de giden Blesh'in yeni Genel Müdürünün Ali Yılmaz olduğunu da paylaşalım. Yaptığı açıklamalarda Blesh’in başarısını artırarak sürdürmek, Türkiye ve dünya pazarına yönelik hedeflerine hızla ulaşmak için önemli çalışmalar gerçekleştireceklerini dile getiren Yılmaz, gelişim ve inovasyon ruhunu yukarıya taşıyacaklarına inanıyor.

Aylık 730 milyonu aşan işlemden veri elde eden Blesh, 2018 yılında büyümeyi ve yaygınlaşmayı amaçlıyor. 2018 yılında mobil ödeme ve para transferi gibi işlemlerde nesnelerin interneti ürünlerinin rolünün daha çok artacağını düşünen Blesh, dijital kumbara projesi üzerinde çalışmalarını da sürdürecek.

Nesnelerin interneti alanında yenilikçi projeler sunmaya devam ederek, teknolojilerini daha fazla sektöre ulaştırmayı planlayan Blesh, sadece anlık iletişim değil, elde edilen verilerin artması ve bu verilerin anlamlandırılması konusunda da çalışmalarını hızlandıracak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.