Hayvancılık sektörü için dikey ilan platformu: HayvanBurada

Hayvancılık sektörü için dikey ilan platformu: HayvanBurada

Yaklaşık 1 yıl önce yola çıkan HayvanBurada.com Türkiye’de canlı hayvan alım-satımı konusunda referans noktası olmak ve hayvancılıkla geçinen herkesin işlerini kolaylaştırmak istiyor.

Muhammet Balun liderliğindeki 4 kişilik bir ekip tarafından yönetilen Hayvan Burada, temel olarak hayvancılıkla uğraşan kişilere özel bir ilan sitesi. Sadece hayvan ilanları değil; yem, araç, emlak, hizmet ve sağlık gibi bu alandaki tüm konularda ilan yayınlanabiliyor. Böylece alacağı hayvanın/aracın videosunu, fotoğrafını görmediği için kilometrelerce yol kateden hayvancıların işleri kolaylaşıyor.

Anadolu'nun küçük bir ilçesinden...

Web sitesinde göreceğiniz üzere Hayvan Burada’nın kurulup büyüdüğü yer Afyonkarahisar’ın Bayat ilçesi. Veterinerlik yüksek okulunun da olduğu bu ilçede küçükbaş ve büyükbaş hayvancılıkla uğraştıklarını söyleyen Muhammet Balun, gördükleri ihtiyaç üzerine teknolojinin imkanlarından faydalanmaya karar verdiklerini söylüyor. Bir arkadaşından gelen talep üzerine harekete geçen Balun, internette yaptığı aramalar sonuçsuz kalınca elini taşın altına koymuş ve HayvanBurada.com’u hayata geçirmiş.

Kulak küpesiyle entegrasyon

Dikey ilan sitesinin ilk hedeflerinden biri kulak küpesiyle entegre barkod okuyan uygulamayı tamamlamak. Bu sayede hayvanburada.com’un daha işlevsel bir portal olacağını söyleyen Muhammet Balun, hayvancılık sektöründe alıcı ve satıcı arasında güven ve garantörlük yaratan bir mecra haline gelmek istediklerini ifade ediyor. Balun, “Reklamla ulaşabildiğimiz her 10 hayvacıdan 5'i mutlaka siteye üye oluyor.” diyerek bu alandaki ihtiyacı da anlamamızı sağlıyor.

Bu noktada internetten canlı hayvan satışının yasak olduğunu ve HayvanBurada’nın sadece ilan yayınladığının altını çizelim. Ücretsiz ilan yayınlanabilen portalda ilanları ön plana çıkarmak ve daha fazla ilan yayınlamak için belli bedellerin gözden çıkarılması gerekiyor.

Tarım Bakanlığı’ndan kendileriyle temasa geçildiğini ve “devlet tarafından dağıtılan simentallarin tasnif ve listelenmesi gibi” bir çalışmanın yapılabileceğini söyleyen Muhammet Balun, “Amacımız 2018’in başlamasıyla daha fazla reklam yapmak ve günde 5000’den fazla alıcı-satıcı buluşmasına imkan tanımak.” diyor ve ekliyor. “İstanbul’dan mentorluk yapacak kişilere de ihtiyacımız var.”

Türkiye’nin yurtdışından hayvan ithal eden bir ülke olması hayvancılıkla geçinenler için elbette iç açıcı bir durum değil. Bu durumun yerli hayvan besicileri lehine değişmesi için HayvanBurada.com’un faydalı bir portal olacağını söyleyebilirim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.