Elektrikli otomobil filosu kuracak olan Zorlu Enerji, Zipcar ve YOYO'ya rakip oluyor

Elektrikli otomobil filosu kuracak olan Zorlu Enerji, Zipcar ve YOYO'ya rakip oluyor

Ülkemizin önde gelen şirketlerinden olan Zorlu Holding, saatlik ve günlük otomobil kiralama hizmeti veren Zipcar ve YOYO'ya rakip oluyor. Dunya.com'a açıklamalarda bulunan Zorlu Holding Enerji Grubu Başkanı Sinan Ak, Zorlu Enerji'nin Tesla'lardan oluşan elektrikli otomobil filosu kuracağını duyurdu.

Bu hamlesiyle birlikte elektrikli otomobillerden oluşan bir araç paylaşım platformunun temellerini atan Zorlu Enerji, filosundaki elektrikli otomobilleri saatlik ve günlük olarak kiralayacak. Hedeflerinin araba paylaşımı işine girmek olduğunu dile getiren Sinan Ak, ilk etapta İstanbul Levent’te şehir içinde başlayacaklarını da ekledi.

İstanbul'dan sonra İzmir ve Ankara

İlk etapta 51 adet Tesla ile hizmet vermeye başlaması planlanan araç paylaşım platformu, İstanbul'un ardından İzmir ve Ankara'da da kullanıma sunulacak. Zorlu Enerji'nin hedefi ise İzmir ve Ankara'da da kullanıma sunulduktan sonra toplamda 3 bin elektrikli otomobile ulaşmak.

Açıklamalarında araba paylaşım işini sadece elektrikli otomobillerle yapacaklarını dile getiren Ak, platformun nasıl çalışacağını da anlattı. Kullanıcıların küçük bir uygulama yardımıyla kiralamak istedikleri otomobiller için rezervasyon yapabileceklerini belirten Ak, otomobilin yanına gidip düğmeye bastığında kapının açılacağını ve anahtarın otomobilin içinde olacağını da ekledi. Kiralanan otomobille işiniz bittiğinde ise önceden belirlenen noktaya park etmeniz yeterli olacak.

"Hızlı şarj sistemlerine yöneleceğiz"

Otomobilin park edip bırakıldığı noktada eğer şarj istasyonu varsa ve kullanıcı otomobili şarja takılmış şekilde terk ederse indirim ya da bonus kazanacağını da paylaşan Ak, kullanıcılarının istedikleri anda ellerindeki telefonla otomobili istedikleri ihtiyat duydukları süre kadar altına çekebileceklerini de belirtti. Araç paylaşım platformunun yanı sıra elektrikli otomobiller için kurulacak şarj istasyonları hakkında da açıklamalar yapan Ak, Zorlu Enerji olarak hızlı şarj sistemlerine yöneleceklerini paylaştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.