Kullanıcı arayüzü ve deneyimini geliştirmek için yararlanabileceğiniz 10 araç

Kullanıcı arayüzü ve deneyimini geliştirmek için yararlanabileceğiniz 10 araç

Her gün kullandığımız uygulamaların ve sitelerin arayüz tasarımcılarının da yeni fikirlere, ilhama ve kendilerini geliştirmeye ihtiyacı oluyor. Tasarımcıların fikir edinmesi, müşterileriyle veya geliştiricilerle paylaşımlarını güçlendirmeleri için geliştirilmiş 10 aracı inceledik.

UICloud

UICloud, bir kullanıcı arayüzü veri tabanı ve arama motoru. İnternetteki en iyi arayüz tasarımlarını toplayarak kullanıcılarına istedikleri kategorilerde farklı seçenekler sunuyor. Kapsamlı arayüz tasarım platformu olmayı hedefleyen UICloud’un belki de en çekici özelliği tamamen ücretsiz olması ve herhangi bir kayıt işlemi gerektirmemesi.

UX Archive

UX Archive, farklı uygulamaların benzer özellikler için nasıl arayüzler kullandıklarını görebileceğiniz bir veri tabanı. Uygulama tasarımcıları, tasarlamak istedikleri özellikleri iPhone’daki diğer uygulamaların nasıl tasarladığını karşılaştırmalı olarak görebiliyorlar. Böylece kendi tasarımları için fikir edinip neyi isteyip neyi istemediklerine ücretsiz bir platform yardımıyla karar verebiliyorlar.

Little Big Details

Little Big Details; günlük hayatta kullandığımız site, uygulama, platformların kullanıcı deneyimini artırmak için sundukları ufak detayları paylaşan bir site. Yaratıcılarının amacı, bu tür küçük detayları teşvik etmek. Little Big Details, sitelerin küçük detaylarla sağladıkları büyük kolaylıklar ya da hoşlukların toplandığı bir blog.

Sketch

Sketch, bir vektör grafik editörü. Adobe Photoshop’a rakip bir platform olduğunu söyleyebiliriz. Her ne kadar grafik tasarıma hizmet eden benzer platformlar olsalar da farklı özellikleri olan, farklı yollar sunan uygulamalar. En dikkat çeken farklarından biri, Sketch’in fotoğraf editörlüğü yapmaması. Yine de bazı açılardan Adobe Photoshop’un bir adım önünde olan Sketch’i yılda 99 dolara edinebilirsiniz.

Feedbag.io

Feedbag.io, tasarımlanız için kolay geri bildirim almanızı sağlayan bir platform. Dosyalarınızı siteye sürükleyerek bir ‘bag’ yaratıyorsunuz ve linkini geri bildirim almak istediğiniz kişilerle paylaşıyorsunuz. Yarattığınız ‘bag’ aksini söylemediğiniz takdirde 28 gün sonra kendini imha ediyor. Feedbag.io ücretsiz bir uygulama.

InVision

InVision, hareketsiz tasarımlarınızı tıklanabilen prototipler haline getiren bir araç. Bu sayede tasarımlarınızın prototipini paylaştığınızda daha etkili yorumlar alabiliyorsunuz. Her ne kadar anasayfasında “Free Forever” (Hep Ücretsiz) yazsa da ilk projenizden sonra ücret talep ediyor. Aylık fiyatı hazırlayabileceğiniz prototip sayısına göre paketler halinde değişiyor.

Crayon

Crayon, pazarlama tasarımları için kapsamlı bir arama motoru. 7 milyondan fazla kaynaktan 100’den fazla veri türünü takip ederek makine öğrenimi yardımıyla satış ve pazarlamada kullanabileceğiniz fikirler sunuyor. Crayon, işletmenizin dışında olan biteni takip edebilmeniz için geliştirilmiş ücretsiz bir araç.

Pttrns

Pttrns, tasarımcıların fikir alabilmesi için farklı uygulamaların kullandıkları arayüzleri bir araya getiren bir platform. İşletim sistemi ve tasarımın amacına göre farklı kategoriler altında arama yaparak diğer uygulamaların benzer özellikler için nasıl tasarımlar kullandıklarını görebiliyorsunuz. Pttrns bu tasarımları ekran görüntüleri şeklinde sunuyor. Sınırsız erişimi için de ayda 4,99 dolar ödemeniz gerekiyor.

Zeplin

Zeplin, tasarımcılarla yazılımcılar arasında bir köprü kurmayı, iletişimi güçlendirmeyi amaçlayan bir platform. Kullanıcı arayüzü tasarımında işbirliği yapmayı kolaylaştıran ve hızıyla ön plana çıkan bir uygulama. Aylık ücreti proje sayısına göre 29 dolara kadar çıkıyor, sınırsız sayıda proje içinse kullanıcı başına ayda 9 dolar ödemeniz gerekiyor. Zeplin’i bizim için ilginç yapan bir özelliği İstanbul’dan yola çıkan bir Türk şirket olması.

Polarr

Polarr, hem bilgisayarınızda hem de iPhone ya da Android telefonunuzda kullanabileceğiniz bir fotoğraf editörü. Fotoğraflarınızı değiştirmenizi, geliştirmenizi sağlayan uygulama kolay bir arayüze sahip. Çoğu özelliğini ücretsiz olarak kullanabiliyorsunuz, ancak ‘Pro’ versiyonunun fiyatı 19.99 dolar.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.