Groupon kurucusundan yeni girişim: Descript

Groupon kurucu ortaklarından Andrew Mason, yeni girişimi ile karşımızda. 2015 yılında ses tabanlı gezi rehberleri ile karşımıza çıkan Andrew Mason, yeni girişiminde ise odağına ses kayıtlarını alıyor. Ses kayıtlarını hızlı bir şekilde deşifre ederek yazıya dökecek olan Descript, yazı kısmı üzerinden ses kayıtlarını düzenlemenize de imkan tanıyor.

İlk etapta Andrew Mason'ın Detour adındaki sesli gezi rehberi için geliştirilen Descript uygulaması, ilerleyen dönemlerde Detour'dan ayrılarak bağımsız bir şirket haline geldi. Uygulama içine atılan ses dosyasını saniyeler içinde deşifre eden Descript uygulaması, deşifre edilen ses kaydını Word uygulamasına benzer bir yapıda yazılara dönüştürüyor.

Deşifre edilen yazıları düzenlemenize de imkan tanıyan Descript, yazılar üstünden yapılan değişikler sayesinde ses dosyasını da otomatik olarak düzenliyor. Kısacası deşifre edilerek oluşturulan metinde herhangi bir kelimeyi silerseniz sildiğiniz kelime ses kaydından da siliniyor.

Özellikle ses kayıtları ve ses dosyaları ile çalışan insanların işini oldukça kolaylaştıracak olan Descript uygulaması, müzisyenler, gazeteciler ve podcast yayını yapan kullanıcıların imdadına yetişecek. Oldukça basit bir çalışma mantığına sahip olan Descript, deşifre ettiği ses dosyası ile yazı metnini hizalıyor. Geçtiğimiz dönemlerde karşımıza çıkan Trint ve Voicedocs'un, Descript'e benzer çözümler sunduğunu da ekleyelim.

Makine öğrenme yardımıyla ses dosyaları ile kelimeleri eşleştiren Descript, her kelimeye bir zamanlama atıyor. Zamanlama sayesinde metinden silenen kelime ses dosyasından da silinebiliyor. 8 kişilik bir ekip tarafından yönetilen Descript'in Andreessen Horowitz'ten 5 milyon dolar yatırım aldığını da ekleyelim.

Son olarak Descript'in ücretli ve ücretsiz olmak üzere iki farklı modele sahip olduğunu da ekleyelim. Ücretli versiyonun şu an için aylık 10 dolar olduğunu fakat kısa süre sonra bu bedelin 20 dolara çıkacağını ekleyelim. Uygulamanın ücretsiz versiyonunda ise maalesef ses dosyalarını düzenleme özelliği bulunmuyor. Dilerseniz Descript uygulamasını Mac için buradan indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.