Google'ın mobil aramasında ünlüler, onlar hakkında sorduğunuz soruları yanıtlıyor

Google'ın mobil aramasında ünlüler, onlar hakkında sorduğunuz soruları yanıtlıyor

Google, mobil aramalarında ünlülerin ya da tanınmış simaların kendileri hakkında sorulan soruları cevaplamasını sağlayan bir özellik geliştirdi. Telefon kamerası "Selfie" modundayken verilen cevaplar, izleyenlerin kendini samimi bir diyalog içinde hissetmesini sağlıyor. Şirketin bu konuda beraber çalıştığı isimler arasında ise Priyanka Chopra, Will Ferrell, Tracee Ellis Ross, Gina Rodriguez, Kenan Thompson, Allison Williams, Nick Jonas, Mark Wahlberg, James Franco, Seth MacFarlane, Jonathan Yeo ve Dominique Ansel yer alıyor.

Bu özellikte soruların gerçek zamanlı bir yanıtlaması söz konusu değil. Ünlüler, hayranların Google'a ya da kendilerine en fazla sordukları soruların cevaplarını videoya kaydedip Google'a teslim ediyorlar. Bu cevapların arama sonuçlarında yer alması ise haliyle Google'a düşüyor.

Videolarda gösterilen sorular arasında "Will Ferrell gerçekten davul çalabiliyor mu?", "Priyanka Chopra kaç dil konuşabiliyor?" ve "Tracee Ellis Ross şarkı söyleyebiliyor mu?"  yer alıyor. Kullanıcılardan biri bu soruları sorduğunda ise video cevap ile karşı karşıya kalıyor. İlk video cevabın ardından da otomatik olarak başak soruları içeren bir soru-cevap oturumu gerçekleşiyor.

Google bu yeni özellikle kendini biraz daha sosyal ağa dönüştürmeye yönelik hareket ediyor diyebiliriz. Bu Google'ın bu konuda yaptığı ilk hamle değil. Şirket, bu yılın ilk aylarında Google Post özelliği ile birlikte ünlülerin, spor kulüplerinin ve müzelerin arama sonuçlarında direkt olarak görülebilecek güncellemeler yapmasına izin vermeye başlamıştı.

Google+ ve  Spaces örneklerine baktığımızda Google'ın şimdiye kadar bir sosyal ağ veya sosyal uygulama geliştirmekte zorlandığını söyleyebiliriz. Dolayısıyla Google'ın amacı Google'ı bir sosyal ağ dönüştürmektense arama deneyimini sosyalleştirmek olabilir. Yine de Android ve iOS'taki Google uygulamalaında mevcut olan bu özelliğin, kullanıcıların sitede arttırma olasılığı oldukça yüksek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.