E-ticaret girişimi Shopi go yurt dışı satışlarını ikiye katladı

E-ticaret girişimi Shopi go yurt dışı satışlarını ikiye katladı

Lüks yaşam tarzına hitap eden ürünleri karşımıza çıkartan bir e-ticaret girişimi olan Shopi go, Kasım ayının sonu itibariyle cirosunu yüzde 45 oranında artırdı. Aralık ayı ile birlikte cirosunu yüzde 50 oranında artırmayı hedefleyen Shopi go, cirosunun büyük bir bölümünü "Sneakers" satışlarından elde ediyor.

2016 yılında gelirlerinin üçte birini Sneakers kategorisindeki ürünlerden elde eden Shopi go, 2017 yılında ise cirosunun yaklaşık yarını Sneakers satışlarından elde etti. Nike, Adidas, Puma ve Reebok ile yaptıkları iş birlikleri sayesinde sınırlı sayıda üretilen sneaker modellerini kullanıcılarına sunan Shopi go, hem yurt içi hem de yurt dışındaki satışlarını önemli oranda artırdığını paylaştı.

Sneakers, bisiklet, kitap ve daha fazlası

2016 yılında satışlarının yüzde 20'sini yurt dışı satışlarından elde eden Shopi go, 2017 yılında ise bu oranı yüzde 27 seviyelerine kadar çıkarttı. 2017'de yüzde 50 ciro artışı ile birlikte yurt dışı satışlarından yüzde 27'ye çıkması ihracatın iki katına çıktığını gösteriyor. Bu arada yapılan yüzde 27'lik satışın yüzde 60'ının sneakers'lardan oluştuğunu da ekleyelim. Geçtiğimiz yıl Teşvikiye'de fiziksel mağaza da açan Shopi go, satışlarının üçte birini bu mağazadan elde etti.

Shopigo.com’un site trafiğinin yüzde 58’inin, yapılan satışların ise yüzde 31’inin mobilden geliyor. Sneakers kategorisinin haricinde bisiklet, elektrikli bisiklet ve kitap kategorilerinde de başarılı satış grafikleri yakalayan Shopi go, 2018 yılında ise yüzde 100 büyümeyi hedefliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.