Steam bitcoin ile ödeme almayı durdurdu

Steam bitcoin ile ödeme almayı durdurdu

Dünyanın en büyük oyun platformlarından biri olan Steam, daha önce başladığı bitcoin aracılığıyla oyun satışlarını durdu. Steam markasının sahibi Valve tarafından yapılan resmi açıklamayla birlikte bundan böyle Steam oyunlarının bitcoin ya da başka bir kriptopara ile satışının gerçekleştirilemeyeceğini açıkladı.

Steam tarafından tüm kullanıcılara yapılan açıklamada ise son birkaç ayda bitcoin ile satın almalarda yüksek komisyon oranlarının söz konusu olduğunu, bu komisyonların Valve'ın kontrolünde olmadığından bahsedildi. Bununla birlikte resmi açıklama yer alan bir diğer sebep ise volatilite olarak gösterildi. Finansal piyasalarda belirli ürünlerin belirli bir zaman içerisinde fiyatlarında yaşanan oynaklıları ifade eden bu kavramın bitcoin ile anılıyor olması da elbette sürpriz değil. Ancak bu 1 BTC'nin şu sıralar 14 bin dolara dayandığı gerçeğini de değiştirmiyor.

Steam bitcoin ile ödemeyi kabul etmeyi durdurmasının arkasında yatan asıl sebep ise aslında oyuncuları korumak. Çünkü bitcoinin fiyatındaki dalgalanmalar oyuncuları mağdur edebiliyor. Oyuncular belli bir miktar bitcoin'i oyun satın almak için kullanırken, bir miktar bitcoin de aracı olan bitcoin ağlarına komisyon olarak ödeniyor. Bu durum da oyunların fiyatlarının sürekli olarak dalgalanmasına sebep oluyor.

Sonuç olarak Steam 2016 yılının başında Bitpay altyapısı ile kabul etmeye başladığı bitcoin ile ödeme kabulünü durdurmuş oldu. Ancak Steam resmi açıklamanın sonuna bir not düşerek bu ödeme yönteminin Steam topluluğu için anlamlı olduğu anda bitcoin ile ödeme almayı tekrar hayata geçirebileceklerini açıklamayı ihmal etmedi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.