Türkiye İş Bankası yatırım şirketi Maxis'i ve kitlesel fonlama planlarını paylaştı

Türkiye İş Bankası yatırım şirketi Maxis'i ve kitlesel fonlama planlarını paylaştı

Bügün gerçekleştirdiğimiz Webrazzi Fintech 2017 etkinliğinde dijital dünyada girişimcilik ekosistemi ile önemli açıklamalar yapan İş Bankası Bireysel Bankacılık Pazarlama Müdürü Burak Sezercan ve Dijital Bankacılık Müdürü Mehmet Fahri Can, yatırım konusunda önemli müjdeler verdi.

İş Bankası'nın kurulduğu günden bu yana girişimlere destek olduğunu belirten Sezercan, girişimler konusunda önemli fırsatlar olduğunu ve girişimlerin bankalara oranla daha hızlı ve daha efektif çalıştıklarını belirtti. Fakat bankaların ise big data, müşteri ve sermaye gibi önemli unsurlara sahip olduğunu belirten Sezercan, teknoloji ve big data ile gelen aracısızlaştırmanın öneminin altını çizdi.

İlk etapta Fintechleri anlamaya çalıştıklarını dile getiren Mehmet Fahri Can, girişimlerin başlarda tehdit gibi görüldüğünü fakat şimdi ise girişimler ve Fintechler ile iş birliği yapmanı amaçlandığını belirtti. Sadece Fintechlere odaklanmadıklarını de dile getiren Fahri Can, vizyonlarının tüm girişimleri kapsadığını belirtti.

BDDK'nın ödeme sistemi ile ilgili yaptığı regülasyonlarla birlikte Fintech girişimlerinin artığını dile getiren Burak Sezercan, gerekli düzenlemeler yapıldığında bankaların Blockchain tarafında atacağı adımları göreceklerini de belirtti. Fintechler konusunda beklentilerinin büyük olduğunu ve büyüyeceklerini paylaşan Sezercan, Fintechleri desteklediklerini ve iş birliği içinde olduklarını da ekledi.

Maxis Investments ile yatırımlar yapacak

Fintechlerin ve girişimlerin yatırıma ihtiyaç duyduğunu da ekleyen Sezercan, yatırım konsunda bir müjde de verdi. Maxis Girişim Sermayesi Portföy Yönetim Şirketi ile girişimlere ve Fintechlere yatırım yapacaklarını açıklayan Sezercan, fonların kısa zaman içinde kurulacağını belirtti.

Girişimlere daha yakın olmak için iki yöntem olduğunu belirten Fahri Can, ilk yöntemin sektör haberlerini ve raporlarını takip etmek olduğunu ikinci yöntemin ise girişimlerin içinde yer almak olduğunu belirtti. Girişimlerin yanında yer almak için Türkiye'de Kolektif House'ta Workup'ı kurduklarını belirten Fahri Can, yurt dışında ise yazılım şirketleri olan SoftTech üzerinden kurulan Maxitech ile Silikon Vadisi'ne adım attıklarını da ekledi.

Maxitech benzeri girişimlerin artacağını ve başka lokasyonlarda da karşımıza çıkacağının altını çizden Sezercan, Çin'de Maxitech beneri bir girişim kurmak için çalışmalara başladıklarını duyurdu. Kitlesel fonlama konusunda çalışmalar yaptıklarını da belirten Sezercan, yatırım yapmakta tereddüt eden kişilerin farkındalık kazanacağına inandıklarını da ekledi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.