2017 yılında Facebook'ta en çok konuşulan başlıklar

2017 yılında Facebook'ta en çok konuşulan başlıklar

Dünya'nın en popüler sosyal medya platformu olan Facebook, 2017 yılının "En"lerini paylaştı. Facebook'un paylaştığı verilere göre 2017 yılında platformda en çok konuşulan olaylar sırasıyla Dünya Kadınlar Günü, 51. Super Bowl ve Las Vegas Saldırısı oldu.

Yıl içinde Facebook’ta yılın en önemli spor organizasyonlarından biri olan Super Bowl ile ilgili videolar 262 milyondan fazla kez görüntülenirken, Las Vegas’ta yaşanan saldırı sonrasında 3 bin 300’den fazla kişi Facebook’taki Kriz Yardım Merkezi (Crisis Response) aracılığıyla yardımda bulundu.

Her gün 1,4 milyardan fazla kişinin aileleri, arkadaşları ve sevdikleriyle iletişime geçmesine olanak tanıyan Facebook'un verilerine göre 2017 yılında Meksika’da meydana gelen deprem, Kriz Yardım Merkezi’nde en çok etkileşimi yaratan felaket oldu. Kriz Yardım Merkezi aracılığıyla milyonlarca kişi güvende olduğunu sevdiklerine haber verdi ve depremzedelere yardım etti.

Meksika’daki depremin haricinde sırasıyla Harvey Kasırgası ve Manchester’daki terör saldırısından etkilenenlere destek olmak üzere düzenlenen One Love Manchester konseri, insanların Facebook’ta birbirinin yardımına koştuğu en önemli olaylardan biri oldu.

Harvey Kasırgası için 20 milyon dolar

Facebook üzerinden Harvey Kasırgası için 20 milyon dolardan fazla yardım toplandığını da ekleyelim. One Love Manchester konser videosu ise Facebook’ta 80 milyon gösterime ulaşırken, toplamda 450 bin dolar bağış toplandı. Güneş tutulması ve kadınlar yürüyüşünün insanları bir araya getirdiğini paylaşan Facebook, Ağustos ayında meydana gelen güneş tutulması ile ilgili 80’den fazla ülkede 20 binden fazla Facebook etkinliği oluşturulduğunu belirtti.

21 Ocak’ta yapılan kadınlar yürüyüşünün 500 binden fazla insanı bir araya getirdiğini ekleyen Facebook, yürüyüşün 2017 yılında tek bir amaç için oluşturulan en büyük Facebook etkinliği olduğunu da paylaştı. Kullanıcıların yıl boyunca paylaştıkları veya etiketlendikleri anılardan oluşan kişiye özel "yıla bakış" videoları da paylaşan Facebook, videolarını Türkiye’de Facebook kullanan 44 milyon insanın haber kaynağının en tepesine yerleştirecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.