Berlin Startup Battlefield'de finale kalan 5 girişim [Güncelleme]

Berlin Startup Battlefield'de finale kalan 5 girişim [Güncelleme]

TechCrunch tarafından düzenelenen Disrupt Berlin 2017 tüm hızıyla devam ederken, etkinliğin en heyecan verici kısmı olan Startup Battlefield'ın finalistleri belli oldu. TechCrunch'ın girişimcilik yarışması olan Startup Battlefield'ın Berlin ayağında finale kalan 5 girişim dün itibariyle belli oldu.

15 takımın sahneye çıkması ile başlayan Berlin Startup Battlefield, girişimlerin sunumları ile devam etti. Ürünlerini tanıtan ve jürinin sorularını yanıtlayan 15 takım için yapılan elemeler sonucunda finale 5 takım kaldı. Berlin Startup Battlefield kazananın 42 bin euro yani yaklaşık 193 bin TL kazanacağını da ekleyelim. Startup Battlefield'ı kazanan girişim belli olduğunda sizlerce paylaşacağızı da belirtelim. Finale kalan 5 girişimi aşağıda bulabilirsiniz.

Blik

Kablosuz sensörler ve kapalı alan için lokasyon takibi teknolojileri sayesinde deponuzda neler olup bittiğini takip etmenize ve süreçleri modernize etmenize olanak tanıyan Blik, yaklaşık 1 yıl önce Bastian Burger (CEO), Victoria Hauzeneder (CTO) ve Phillip Eller (CMO) tarafından kuruldu.

Caspar Health

Rehabilitasyon ve tedavi süreçlerini kolaylaştıran ve erişilebilir hale getirmek isteyen Caspar Health, tedavi planlarını bir mobil uygulama içine yerleştiriyor. Maximilian Michels, Benjamin Pochhammer ve Maximilian von Waldenfels tarafından 2 yıl önce kurulan Caspar Health, tedavi süreçlerini dijitalleştirmeyi hedefliyor.

https://www.youtube.com/watch?v=x7xXNMbkW7M

eTrack Tech

Çok işlevli sensörleri sayesinde küçük işletmelerin imdadına yetişen eTrack Tech, işletmelerin üretim süreçlerini daha güvenli bir hale getirmeyi amaçlıyor. Sadece üretim süreçlerini güvenli hale getirmekle de kalmayan eTrack Tech, endüstriyel şirketlerin tasarruf sağlamasına da imkan tanıyor.

Lia Diagnostics

Temelde bir hamilelik testi olarak karşımıza çıkan Lia Diagnostics, yüzde 99'a varan doğruluk oranına sahip olduğunu iddia ediyor. 2015 yılında Bethany Edwards ve Anna Simpson tarafından kurulan Lia Diagnostics'in testlerini rakiplerinden ayıran ön önemli farklılık ise plastikten değil kağıttan üretilmiş olması.

Wandelbots

Robotik teknolojiler üzerinde yoğunlaşan Wandelbots, oldukça ilginç bir ürüne sahip. Temelde bir eldiven ve sensörler yardımıyla kullanıcısının yaptığı hareketleri taklit eden robotik bir kol olan Wandelbots, yaklaşık 2 hafta önce kurulan Almanya merkezli bir girişim.

Güncelleme: Haberimizi yayına aldıktan kısa süre sonra Disrupt Berlin 2017'de düzenlenen Startup Battlefield'ın kazananı belli oldu. Startup Battlefield'ın kazanı geleneksel hamilelik testlerine farklı bir çözüm sunan Lia Diagnostics oldu. Suda eriyen özel bir kağıttan hamilelik testleri üretecen Lia Diagnostics, 42 bin euroluk ödülün de sahibi oldu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.