Yapay zeka 5 şarkılık metal müzik albümü yayınladı

Yapay zeka 5 şarkılık metal müzik albümü yayınladı

Teknoloji dünyasının geleceği olarak görülen yapay zeka, karşımıza ilginç haberlerle çıkmaya devam ediyor. Kısa zaman önce karşımıza çıkan habere göre Zack Zukowski ve CJ Carr tarafından geliştirilen bir yapay zeka algoritması "Heavy metal" müzik albümü yayınladı. Geliştiricisi tarafından müzik üretmek için programlanan DADABOTS algoritması, 5 şarkılık bir albüm yayınladı.

Tabii ki DADABOTS'un müzik üreten ilk yapay zeka algoritması olmadığını belirtelim. Fakat DADABOTS'u ve sunduğu albümü rakiplerinden ayıran en önemli detay, ortaya çıkan albümün gerçekten başarılı olması. Krallice adında gerçek bir müzik grubunun Diotima adındaki albümlerini dinleyerek kendi albümünü oluşturan DADABOTS, Krallice'in şarkılarını bir kaç milyon defa dinledi.

5 şarkılık Coditany of Timeness albümü

"Coditany of Timeness" adındaki albüm, Memoryearion (02:29), Timension (01:37), Wisdom Trippin’ (04:06), Energiveness (02:09) ve Inhusk (03:00) adındaki şarkılardan oluşuyor. Albüm ve şarkı isimleri ve albüm kapağının da farklı bir yapay zeka tarafından tasarlandığını da ekleyelim.

Herhangi bir enstrüman kullanılmadan ortaya çıkarılan Coditany of Timeness albümü, yapay zekanın sanat alanına attığı en önemli adımlardan biri. DADABOTS adlı yapay zeka tarafından oluşturulan Coditany of Timeness albümüne buradan ulaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.