Atomico, The State of European Tech Report 2017 raporunu yayınladı

Atomico, The State of European Tech Report 2017 raporunu yayınladı

Geçtiğimiz yıl da olduğu gibi Finlandiya'nın Helsinki şehrinde gerçekleşen Slush konferansında yeni raporunu yayınlayan Atomico, Avrupa'nın teknoloji ve girişim ekosistemine dair önemli veriler paylaştı. Yayınlanan The State of European Tech Report 2017 raporu ile birlikte Avrupa'daki girişim ekosisteminin büyümeye devam ettiğini görüyoruz.

Raporu hazırlamak için içlerinde 1000'in üzerinde kurucunun da bulunduğu toplamda 3 bin 500 kişi ile anket yapan Atomico, raporunun Avrupa'daki heyecan verici teknoloji ve girişimin ortamını yansıttığına inanıyor. Özellikle girişimlere yapılan yatırımlar anlamında önemli gelişmeler kaydeden Atomico, geçtiğimiz yıl bölgesel girişimlere yapılan 14,4 milyar dolarlık toplam yatırımın 2017 yılında 19 milyar dolara çıktığının altını çiziyor.

1 milyar değerlemeye ulaşan 41 girişim

Milyar dolar değerlemeye ulaşan girişim sayında önemli bir artış olduğunu da gözler önüne seren rapor, 2017 yılında Avrupa'da en az 1 milyar dolar değerlemeye ulaşan 41 girişim olduğunu gösteriyor. Karşılaştırmak gerekirse 2015 yılında 28, 2016 yılında ise 34 girişim aynı başarıyı gösterebilmişti.

Avrupa'daki girişimlerin ABD merkezli büyük teknoloji şirketleri ile olan ilişkilerini de inceleyen rapor, pek çok girişimin daha önce Microsoft, Google, Apple ve Amazon gibi şirketlerde çalışan kişiler tarafından kurulduğunu belirtiyor.

Türkiye 12. sırada

Teknoloji ve girişim dünyasının en nemli yapı taşlarından olan geliştiricilere de değinen rapor, Avrupa'da en çok geliştiriciye sahip olan ülkenin Almanya olduğunu ortaya koyuyor. Almanya'yı sırasıyla Birleşik Krallık, Fransa, Rusya ve Hollanda takip ediyor. Türkiye'nin ise bu sıralamada 12. sırada yer aldığını da ekleyelim. Oldukça uzun olan ve detaylı bilgiler paylaşan raporun tamamına aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.