Pastane odağında pazar yeri iCaked, 1,5 milyon TL değerleme ile BIC Angels'tan yatırım aldı

Pastane odağında pazar yeri iCaked, 1,5 milyon TL değerleme ile BIC Angels'tan yatırım aldı

Yemek siparişine hem kullanıcı tarafında hem de restoran tarafında ilginin artması, yeni girişimcilerin farklı fikirler üretmesine ve yatırımcıların da dikkatini bu yöne yönelmesine vesile oluyor. Bu yönde dikkat çeken girişimlerden biri de iCaked: Pastaneler için pazar yeri diyebileceğimiz girişim farklı pastane markalarının ürünlerinin online siparişini imkan tanıyor. Pasta siparişinin haricinde girişimin alameti farikası; 3 boyutlu editörü ile kullanıcının kendi pastalarını tasarlama imkanı.

Günlük bazda satılan yaş pasta ve tezgah ürünlerinin yanı sıra, özellikle çocukların kendi doğum günü pastaları ve sevgililerin özel bir hediye oluşturmak için kullandığı tasarım editörü oldukça dikkat çeken bir özellik. Tasarım editöründe kullanıcılar, 3 boyutlu olarak pasta tabanını seçiyor, ardından üzerine koyabileceği 3 ve 2 boyutlu figür ve süslemeleri seçerek özel günleri için benzersiz pastalarını kendileri oluşturabiliyorlar.

Tasarımı yaptıktan sonra kullanıcılar pastane seçimini gerçekleştirerek ürünün siparişini verebiliyor. Pastanenin kişiye özel pasta üretimini dijitalleştiren girişim özellikle farklı pasta arayanlar için önemli bir alternatif olacak görünüyor. Girişimin  kuruluş fikri de burada çıkmış zaten; kurucu ortaklardan Tugay Güzel yeğeni için butik pasta siparişi verme sırasında yaşadığı zorluklardan doğuyor.

Ankara ve İstanbul'dan sonra İzmir operasyonuna da başlayan girişim bugüne kadar 800’ün üzerinde pasta siparişi almış. BIC Angels'tan 1.500.000 TL değerleme ile aldığı yatırım ile ülke genelinde büyümek isteyen girişim pastanelerin sipariş alımı ve üretim aşamalarını hızlandırmak ve ucuzlatmak için teknolojik çözümler sunmayı hedefliyor. Ülkemiz haricinde Temmuz 2017 de Growth Circuit VC den aldığı yatırım ile Amerika piyasasına ilk adımlarını atmış bulunan iCaked, yerel franchise modelleri ile Azerbeycan ve Hindistan piyasalarında da operasyona geçmek için çalışmalarına başlamış.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.