Meyve Ağacım: Dördüncü kuşak ile e-ticarete taşınan meyve bahçeleri

Meyve Ağacım: Dördüncü kuşak ile e-ticarete taşınan meyve bahçeleri

E-ticarete adım atan aile şirketleri kuşağında bu kez tanıtacağımız girişim MeyveAgacim.com. Cumhuriyet’in ilanından sonra Döşemealtı (Antalya) bölgesine yerleşen bir çiftçinin tohumlarını attığı meyve bahçesi, 4. kuşak torunları sayesinde e-ticaretle tanışıyor.

MeyveAgacim.com’un kuruluşuna liderlik eden Süleyman Özkan'ın verdiği bilgilere göre dede yadigarı bahçeler ilk yıllardan bu yana meyve vermeyi sürdürüyor. Yurt dışına yüzlerce ton ihracat yaptıklarını belirten Özkan, e-ticaret tarafında şimdiye dek 500'ün üzerinde müşteriye hizmet verdiklerini, günlük ortalama 2 tonun üzerinde meyve satışı gerçekleştirebildiklerini söylüyor. Sekiz ürün grubu altında 17 çeşit ürün sunduklarını da ekliyor.

Portakal, nar, mandalina gibi meyvelerle bu meyvelerden üretilen reçel, lokum gibi çeşitli yan ürünleri satışa sunan girişim, listeye 10'un üzerinde yeni ürün daha eklemeyi hedefliyor. Şu anda 3'ü saha ekibi olmak üzere, 10 kişilik bir ekibin emek verdiği girişim, hizmet kalitesini geliştirerek müşteri sayısını 0artırmayı hedefliyor.

Türkiye'de tarımsal üretim adına iyi bir şeyler yapmak...

Süleyman Özkan, meyveagacim.com’u neden açtıklarıyla ilgili olarak şu dikkat çekici yorumu paylaşıyor;

İhracat ile uğraşmak, özellikle taze gıda alanında çok zor ve zahmetli bir iş. Aynı zamanda da üretici için oldukça kârlı bir alan. Geçmişten gelen bir portföyümüzün ve operasyonları gerçekleştirebilecek kapasitemizin olması sebebiyle ihracata devam ediyoruz. Diğer yandan ülkemizde uygulanan tarım politikaları, yaşanılan sorunlar ve çiftçiliğin hak ettiğini kazanamaması gibi durumlar nedeniyle bu işe adım atarak biraz değişiklik yapmak istedik.

Tarım ve gıda sektöründe gördüğüm, beni rahatsız eden durumlara kendimce bir çözüm geliştirmek ve yükselmekte olan internet trendinin içinde olmak istediğim için Meyve Ağacım'ı kurdum. Aynı sebeplerle de devam ediyorum.

Özkan, tarım sektöründeki kötüye gidişin hem sektörde iş yapanlar firmalar hem de sektöre yeni bakış açıları/çözümler getirecek kişiler tarafından az da olsa düzeltilebileceğini düşünüyor. Bu düşünceyi de meyveagacim.com ile kendi adına icraate döküyor.

E-ticaretin sağladığı en güzel avantajlardan belki de en iyisi üreticiye direkt ulaşabilme şansı sunması. MeyveAgacim.com da bu noktada kaynağından satış yapan bir girişim ve en azından ziyaret edilmeyi hakediyor. Bu gibi açılımların tarım sektörüne nasıl katkı sağlayacağı şimdilik bilinmezliğini koruyor...

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.