Uzun dönem araç kiralamak isteyenler için pazar yeri: Rentrent

Uzun dönem araç kiralamak isteyenler için pazar yeri: Rentrent

Bireysel veya kurumsal olarak uzun dönem araç kiralama hizmeti almak isteyen kullanıcılar ile bu hizmeti sağlayan firmaları bir araya getiren bir platform olarak karşımıza çıkan Rentrent, pazar yeri modeli sayesinde rakiplerinden ayrılıyor. Geçtiğimiz yılın Ekim ayında Ömer Merter tarafından kurulan Rentrent, yazılım ve iş geliştirme alanlarında Cevdet Ertürk ve Deniz Özcan tarafından kurulan ICM Yazılım'dan danışmanlık hizmeti alıyor.

İki versiyon şeklinde yaklaşık 12 aylık bir süreç içinde geliştirilen ve geçtiğimiz Eylül ayında kullanıma sunulan Rentrent, şu an için 7 kişilik bir ekip tarafından yönetiliyor. İlk versiyonunda kullanıcılarının talep oluşturma deneyimlerini istedikleri seviyeye getiremediklerini anlayan Rentrent, projeyi beta versiyonuyla sadece 6 ay gibi bir süre yayında tuttu.

Uzun dönemli araç kiralama için pazar yeri

2. versiyonu geliştirene kadar veri toplamaya devam eden Rentrent, topladığı verilerin ardından 2. versiyonu geliştirdi ve bir 6 ay daha veri toplama amaçlı reklamsız bir şekilde yayında tuttu. Gerekli düzenleme ve geliştirme süreçlerinin ardından 2. versiyonu dijital pazarlama faaliyetlerine başlayarak kullanıcılarla buluşturan Rentrent, web tarafında iş geliştirme süreçlerine bağlı olarak kodlamaya devam ediyor.

Kullanıcılarına araçlarını belirleyip bir talep sepeti oluşturma imkanı tanıyan Rentrent, oluşan sepetleri kullanıcılarının isteklerine göre sadece sadece uzun dönem araç kiralama şirketlerine veya tüm şirketlere iletebiliyor. Sepetler hizmet sağlayıcılara iletildikten sonra ise araç kiralama şirketleri, sistem üzerinden ya da talep sahibine ait paylaşılan bilgiler üzerinden talep sahiplerine ulaşıyor ve tekliflerini iletiyorlar.

Araç kiralamak isteyen kullanıcılarına teklif toplama süreçlerini kolaylaştırma ve gelen teklifleri karşılaştırma gibi faydalar sağlayan Rentrent, kullanıcılarının en uygun teklifi seçmesi konusunda yardımcı oluyor. 45 iş ortağı, 727 talep ve 718 teklif gibi verilere ulaşan Rentrent, 151 farklı araç versiyonunu listeliyor.

718 teklifin sadece Rentrent platformu üzerinden yapılan teklifler olduğunu da ekleyelim. Kısacası hizmet sağlayıcıları kullanıcılara kendi iletişim bilgileri üzerinde de ulaşabildikleri için 718 sayısı tüm teklifleri kapsamıyor. Tasit.com gibi toplayıcı bir konseptte olan Rentrent, talep yönlendirme modeli ile Tasit.com'dan farklılaşıyor ve daha fazla iş ortağı ile çalışıyor.

Gelelim girişimin çalışma modeline, iş ortaklarından alınan aylık ücret ve ekstra talep okuma limiti sağlayan paketlerin satılması. 250 bin TL'lik sermaye ile kurulan girişimin bugüne kadar herhangi bir yatırım almadığını da paylaşalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.