SPONSORLU

Quick Sigorta “Insurtech Ancak Gençlerle Gelişir”

Quick Sigorta “Insurtech Ancak Gençlerle Gelişir”

Quick Sigorta, Insurtech girişimlerinin gelişmesine katkıda bulunmak amacıyla başlattığı Sosyal Sorumluluk Projesi çerçevesinde Sigortacılık Bölümü öğrencilerinin geliştirdiği projeleri destekleyecek.

Quick Sigorta CEO’su Levent Uluçeçen etkinliğin ilk ayağını Sivas Zara’da gerçekleştirdiklerini belirterek “Amacımız özellikle Anadolu kentlerinde eğitim gören Sigortacılık öğrencilerine ulaşmak. Etkinlik çerçevesinde ekibimizin üyeleri sigortacılık üzerine seminerler veriyor ve teknolojiyi, girişimciliği özetle Insurtech kavramının önemini anlatıyor. Öğrencilere açtığımız sistemimiz onların mevcut sigortacılık uygulamalarını, tarifeleri ve klozları görmelerini sağlıyor. Etkinliği birçok üniversiteyi kapsayacak şekilde tamamladıktan sonra öğrenciler arasında proje yarışması düzenleyeceğiz ve en iyi projeleri destekleyecek ve proje sahiplerine iş imkanı, burs vb. desteklerimiz olacak” dedi.

Insurtech kavramının, bu alanda üretilecek olan projelerin sektöre ve bireylere yeni fırsatlar, etkin kullanım ve yeni bir vizyon sunacağını belirten Uluçeçen bunun ancak gençlerin etkin şekilde devreye girmesi ile mümkün olacağını belirtti. Uluçeçen “Insurtech ancak gençler ile gelişebilir. Yeni teknolojiyi, iletişim yöntemlerini, ortaya çıkan yeni ihtiyaçları en iyi gençler biliyor. Eğer onlara bu kavramın önemini iyi anlatabilirsek, ihtiyaçları olan desteği verebilirsek onlardan çok iyi projeler çıkacağına inanıyoruz. Quick Sigorta olarak bu alana olan desteğimiz sürecek. Yürüttüğümüz Sosyal Sorumluluk Projesinin önemli bir ayağını Insurtech kavramı oluşturuyor. Biz bu ülkenin geleceğine ve gençlere inanıyoruz ve gerekli desteği sağlamaya hazırız” dedi. Sektörü değiştirmeye talip olduklarını sözlerine ekleyen Uluçeçen; “Türkiye’de insurtech dediğimiz kavram büyüyecek, gelişecek, kendisine bir yer bulacak, sektörde rahatsizlik yaratacaksa, bunu sağlayacak olan bu kuruluşlara & girişimlere en önemli desteği verecek olan kuruluş Quick Sigorta’dır. Biz Quick Sigorta olarak Insurtech ekosistemini en iyi şekilde destekleyeceğiz” dedi.

“Teoriden Pratiğe Atlayış Serbest” sloganı ile başlatılan proje çerçevesinde Quick Sigorta ekibi Türkiye genelinde Sigortacılık Bölümü olan universiteleri ziyaret edecek. Sigortacılık bölümleri için özel olarak hazırlanan yazılım ve sunucular vasıtasıyla öğrencilerin Quick Sigorta sistemine ulaşıp güncel tarifeler, teminatlar ve ürünler üzerinden poliçe oluşturmalarına imkan sağlanacak.

Quick Sigorta dijital satış kanalı, 1000’den fazla yurt çapında acente ve broker ağı ile hayat dışındaki tüm branşlarda, Zorunlu Trafik Sigortası, Kasko, Yangın Sigortası, Nakliyat Sigortası, Ferdi Kaza Sigortası gibi ürünleriyle faaliyet göstermekte ve müşterilerin sigorta ihtiyaçlarını karşılamakta. Yerli bir yatırım olan Quick Sigorta faaliyete başlanılan Mayıs 2017'den itibaren 600.000 adet poliçe üretti.

Tüketici ve acenteler ile sosyal medya üzerinden etkin bir iletişim sürdüren Quick Sigorta aynı zamanda QBlog ile oldukça zengin bir içeriği internet kullanıcılarına sunuyor. Zara etkinliğinin detaylarını da QBlog’da bulabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.