iPhone'ların düşük ışıkta daha iyi görüntü sunmasını isteyen Apple InVisage'i satın aldı

iPhone'ların düşük ışıkta daha iyi görüntü sunmasını isteyen Apple InVisage'i satın aldı

Akıllı telefonlarında kullandığı kamera ve sensörlerini geliştirmek isteyen Apple, nanoteknoloji ve görüntü sensörleri üzerine yoğunlaşan InVisage'i satın aldı. Ekim ayının son günlerinde Apple'ın InVisage'i satın alacağı ilgili haberler çıkmış fakat şirketler tarafından herhangi bir açıklama gelmemişti.

Bugün bir Apple sözcüsü TechCrunch'a yaptığı açıklamalarla birlikte InVisage'in satın alma haberlerini doğruladı. Özellikle akıllı telefonlar gibi kısıtlı alana sahip teknolojik ürünlerdeki görüntüleme yeteneklerini artırmayı hedefleyen InVisage, 2006 yılında Kaliforniya'da kurulan bir girişim.

98 milyon dolar yatırım almıştı

Toplamda 53 çalışana sahip olan InVisage, Intel Capital, Nokia Growth Partners ve GGV Capital'den toplamda 98 milyon dolar yatırım aldı. Geliştirdiği QuantumFilm ürünü ile akıllı telefonlara düşük ışıkta daha iyi fotoğraflar ekme imkanı sunan InVisage, satın almayla birlikte iPhone modellerinin kameraları üzerinde çalışacak.

Satın alma bedeli konusunda herhangi bir açıklama yapmayan Apple, InVisage sayesinde düşük ışıkta çekilen fotoğrafların kalitesini artıracak gibi görünüyor. Dilerseniz InVisage firmasının QuantumFilm teknolojisi ile çekilmiş kısa filmi aşağıda bulabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.