BitTorrent kurucusundan bitcoin rakibi çevre dostu kripto para: Chia Network

BitTorrent kurucusundan bitcoin rakibi çevre dostu kripto para: Chia Network

BitTorrent sayesinde tüm teknoloji dünyasının tanıdığı bir yazılımcıya dönüşen Bram Cohen, bitcoine rakip oluyor. Bitcoinin elektriğe dayalı doğrulama problemini çözmeyi amaçlayan Cohen, bitcoin rakibi yeni çevre dostu girişimi olan Chia Network'ü tanıttı.

Blockchain teknolojisini çevre dostu bir hale getirmek isteyen Chia Network, doğrulamaları yapmak için depolama alanı kullanıyor. Techcrunch'a yaptığı açıklamalarda daha iyi bir bitcoin geliştirme fikri ile yola çıktığını belirten Cohen, bitcoindeki merkezileştirme problemini ortadan kaldırmak istiyor.

Önümüzdeki yıl kullanıma sunulacak

Kullandığı teknoloji sayesinde bitcoinin mahkum olduğu elektriğe muhtaç olmayan Chia Network, doğrulamaları yapmak için sabit sürücülerdeki kullanılmayan depolama alanlarını kullanacak. Bitcoinin doğrulama sisteminin gerekenden çok daha fazla elektrik harcadığını belirten Cohen, Chia Network ile hem çevre dostu hem de daha ucuz bir alternatif sunmuş oldu.

Önümüzdeki yılın ikinci çeyreğinde erken satışlara başlayacak olan Chia Network'ün 2018 yılının sonunda kullanıma sunulması bekleniyor. Yaklaşık bir yıl sonra kullanıma sunulacak olan Chia Network ilerleyen dönemlerde bitcoinin önüne geçip geçemeyeceğini ise zaman gösterecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.