Malezya kripto paraları düzenlemeye hazırlanıyor

Malezya kripto paraları düzenlemeye hazırlanıyor

Malezya'nın menkul kıymetler düzenleyicisi, kripto para birimleri için düzenleyici bir çerçeve üzerinde çalıştıklarını açıkladı. Geçtiğimiz günlerde Kuala Lumpur'daki SCxSC Dijital Finans Konferansı'nda konuşan Menkul Kıymetler Komisyonu (SC) Başkanı Tan Sri Ranjit Ajit Singh, SC'nin, dijital varlıkların işlevsel kullanım alanları ile ilgili düzenlemeler ve yönergeler üzerinde çalıştığını açıkladı. Tan Sri Ranjit Ajit "Bu düzenlemeler, dijital varlıklar ve ikincil pazarda yapılan alım-satım işlemlerini kapsıyor" dedi.

Edge Markets'ın paylaştığı bir habere göre Ranjit, SC'nin önümüzdeki aylarda tamamlamasını beklediği kripto para birimleri üzerine bir çerçeve çizebilmek için merkez bankası "Bank Negara Malaysia (BNM)" ile yakın bir işbirliği içinde çalıştıklarını belirtti. Habere göre Tan Sri Ranjit Ajit:

BNM ile birlikte bölgeye dikkatle bakacağız ve SC ikincil pazardan sorumluyken diğer bağımsız borsaların piyasa bütünlüğü ve yatırımcıların yatırım yapabilmeleri için doğru koşullara sahip olup olmadığını kontrol edeceğiz ve doğru koşulların sağlanması için düzenlemeler yapacağız. Gerekli çerçeve çizildikten sonra kayıtlı borsaları daha yakından inceleyeceğiz.

Malezya'nın sermaye piyasalarında dijital gelişmeleri artırmayı planlayan Ranjit, pilot proje olarak dağıtık defter teknolojisi üzerinde çalıştıklarını ve pilot sonrası elde edilecek çıktıların bir "sektörel plan" olarak yayınlanacağını söyledi.

Bu haberler, ülkenin kripto para ticareti konusundaki tutumunun yumuşadığını gösterebilir. Bundan sadece bir ay önce, merkez bankası "yıl sonundan önce" kripto para ticaretini yasaklayıp durdurmamaya karar verdiğini açıklamıştı fakat görünen o ki yasaklamak yerine anlayıp, kontrol etmeye çalışmak daha makul görülmüş.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.