Çevrenizdeki kusurları kurumlara ulaştıran girişim: KomutanLogar

Çevrenizdeki kusurları kurumlara ulaştıran girişim: KomutanLogar

Çevrenizdeki kusurların o çevrede yaşayan kişiler tarafından raporlanmasını ve ilgililere ulaştırılmasını sağlayan bir servis olarak karşımıza çıkan KomutanLogar, kusur düzeltmekle sorumlu kurumlara yardımcı olmayı, onlara bilgi vermeyi ve düzeltilmesini takip etmeyi amaçlıyor.

2013 yılında Murat Özmert ve Ali Demir tarafından kurulan Altair Yazılım'ın projesi olan ve ismini Cem Yılmaz'ın G.O.R.A. filmindeki aynı isimli karakterden alan KomutanLogar, şu an için 9 kişilik bir ekip tarafından yönetiliyor. Açık rögar kapakları, çukurlar ve engelli arabalarının geçemediği kaldırım gibi sorunları raporlayan KomutanLogar, trajik kaza ve olayların yaşanmasını engellemeyi amaçlıyor.

8 ayda geliştirildi

Kusurları raporlarken objektif ve yapıcı olmayı hedefleyen KomutanLogar, tespit edilen kusurları lokasyon verileri ile harita üzerine işliyor ve ilgili kurumlara iletiyor. Masaüstü versiyonunun yanı sıra hem iOS hem de Android platformları için de ücretsiz olarak destek veren KomutanLogar, yaklaşık 8 ay içinde geliştirildi.

Lansmanı gerçekleştirilmemesine rağmen kısa süre içinde 218 üyeye ulaşan Komutan Logar, ilk etapta Ankara için kullanıma sunuldu. Şu an ise tüm Türkiye'deki sorunların raporlanmasına ve ilgili kurumlara ulaştırılmasına aracılık eden Komutan Logar, tüm kullanıcıların girdiği kusurları gruplayıp şehirler, ilçeler, lokasyonlar ve kusurlar olarak raporluyor.

Sisteme girilen tüm kusurların ilgili kurumlara ulaştırılmadığını da belirtelim, sadece admin kullanıcıları tarafından onaylanan kusurlar ilgili kurumlara yönlendiriliyor. Abonelik sistemi sayeside bir gelir modeli oluşturan KomutanLogar, sistemine abone olan belediye ve kurumlardan abonelik ücretleri talep ediyor.

KomutanLogar servisi sayesinde sadece kusurları şikayet etmekle kalmayıp başka kullanıcılar tarafından şikayet edilen ve listelenen kusurları görebilir, bu sayede çevrenizdeki kusur ve problemlerden haberdar da olabilirsiniz. Üzücü olayları engellemek ve daha yaşanılabilir bir çevreye sahip olunması adına geliştirilen KomutanLogar'ın rakipsiz bir servis olmadığını da belirtelim.

Geçtiğimiz Temmuz ayında sizlere tanıttığımız belediyeler ile halk arasında bir köprü olmayı amaçlayan Başkana Mobil, Komutan Logar ile oldukça benzer bir çözüm sunuyor. Dilerseniz Komutan Logar'ın mobil uygulamasına Android için buradan, iOS için ise buradan ulaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.