Microsoft çalışanı sunumun ortasında Google Chrome indirmek zorunda kalırsa

Microsoft çalışanı sunumun ortasında Google Chrome indirmek zorunda kalırsa

Lansman ve yeni ürün tanıtımlarında herkesin başına talihsizlikler geliyor fakat bu konuda kimse Microsoft'un eline su dökemez. Bill Gates'in başına gelen mavi ekran hatası veya Surface'in ilk tanıtımında yaşanan donma vakası bunlardan en bilinenleri. Biraz magazinsel olacak fakat son yılların en büyük talihsizliği yine Microsoft'un başına geldi. Üstelik bu defa en büyük rakiplerinden birini yardıma çağırmaktan başka çaresi kalmadı.

Geçtiğimiz Eylül ayında düzenenlenen Microsoft'un geliştiriciler için düzenlediği geleneksel Ignite konferansında yaşanan bir olay Reddit sayesinde herkesin diline düştü. 37. dakika 25. saniyede bulabileceğiniz görüntüleri aşağıdaki videoda izleyebilirsiniz

Videoda gördüğünüz gibi Microsoft çalışanı Michael Leary, şirketlerin var olan müşteri datalarını Microsoft Azure üzerine nasıl taşıyabileceklerini göstermeye çalışıyor ve bir anda yaşanan problem ile başa çıkamayacağını anlayınca çare olarak Google Chrome'u indirmeye karar veriyor. Bunu dinleyiciler ile paylaştığı andaki çaresiz kahkahası ve dinleyicilerin alkışları uzun süre unutulmayacak bir sahne olarak hafızalarımıza kazınıyor.

Canlı yayın kazaları oldukça doğaldır fakat Microsoft'un bu tür olayların neden onların başına sıklıkla geldiğini oturup düşünmesi gerekiyor sanırım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.