iOS 11.1 ile gelen yenilikler

Geçtiğimiz ayın başında iOS 11.1’de yerini alacak olan emojilerden bahsetmiştik. Apple dün yaptığı güncellemeyle birlikte yeni bir emoji setini yayına aldı. Kendinizi ifade ederken kullanabileceğiniz büyücü, peri, denizkızı ve vampir gibi mitlere özgü emojiler herkesin kullanımına açılırken, kaya tırmanışı gibi aktiviteleri de emoji ile kolayca ifade etmeniz artık mümkün!

Kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte kullanmak isteyebileceğiniz eldiven, atkı ve pardösü gibi emojiler de iOS 11.1'de yerini aldı. Tabi yeni hayvanları ve mimikleri de atlamayalım. Tüm bu emojilerin en güzel yanı ise hayvanlar ve objeler dışında kalan emojilerin farklı renk tonu seçeneğine sahip olması! Üstelik cinsiyetsiz emojilere de yer verilen sette Apple farkını ortaya koyuyor diyebiliriz.

Bu arada iOS 11.1 ile gelen  değişiklikler sadece yeni emojilerle sınırlı değil.  Yeni güvenlik güncellemeleri ve  düzeltmelerini de içeren  iOS 11.1, geri gelen 3D Touch multitasking hareketiyle de kullanıcıları sevindiriyor. iPhone 6s ve onu takip eden modellerde yenilenen 3D Touch multitasking hareketi eskiden birçok kişinin kullanmayı tercih etmediği bir özellikti.

Ancak bu yeni güncellemeyle birlikte eskisinden daha popüler olması bekleniyor. Ekranın sol kenarına bastığınızda kullandığınız uygulamalar arasında geçiş yapmanızı sağlayan bu özellik, aynı zamanda ekrana daha fazla baskı uygulayarak tüm uygulamalarınızı görerek seçim yapmanızı da kolaylaştırıyor.

Bunlara ek olarak home tuşunda da iyileştirmeler yapan Apple, kullanıcıların yaşadığı sıkıntıyı gidererek home tuşuna bastığınızda bildirimlerinize ulaşmanızı daha kolay hale getiriyor. Tüm bu değişikliklerin yanı sıra iOS 11.1'de kullanıcılara acil durum butonu da sunuluyor. Telefonunuzun yandaki tuşlarına basarak erişebileceğiniz acil yardım servis numaraları belki de bir gün hayatınızı kurtarabilir.

Henüz güncellemeyi gerçekleştirmediyseniz iPhone'nuzu iCloud ya da iTunes'a yedeklemeniz gerektiğini de hatırlatalım.

Yorumlar
  1. İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    Yorum Yazmak için Giriş Yap
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.