Waymo'nun sürücüsüz minivanın içi ilk kez karşımıza çıktı

Waymo'nun sürücüsüz minivanın içi ilk kez karşımıza çıktı

Google'ın çatı şirketi Alphabet'in sürücüsüz otomobil teknolojilerine yoğunlaşan alt şirketlerinden biri olan Waymo'nun sürücüsüz minivanın içinin görselleri ilk kez paylaşıldı. Daha önce dış tasarımı ile ilgili görselleri ve videoları paylaşılan Waymo'nun minivanı içinde pek çok teknoloji barındırıyor.

Temel olarak Chrysler'ın Pacifica modelini kullanan Waymo, minivanında klasik sürücü koltukları, siyah dikdörtgen bir panel ve 4 adet düğme bulunduruyor. Kenara çekme, sürüşe başlama, yardım ve otomobili kilitleme tuşlarına sahip olan sürücüsüz minivanın kontrol panelinin üzerinde kamera da bulunuyor.

Yol ve sürüş bilgileri paylaşıyor

Sürücü koltuklarının arka kısmında iki adet ekrana sahip olan minivan, yolculuğunuzu harita üzerinde detaylı bir şekilde izlemenize olanak da sağlıyor. Ekran üzerinden varış noktasına ulaşmak için kalan süreyi ve trafik ışıklarını da takip edebiliyorsunuz.

Yol hakkında da çeşitli bilgiler sunan Waymo'nun sürücüsüz minivanı, yolların kaç mil hız sınırına sahip olduğunun yanı sıra yolda herhangi bir çalışma olup olmadığını da paylaşıyor. Arizona eyaletinin Phoenix şehrinde test sürüşlerine devam eden Waymo, geçtiğimiz Nisan ayında bu yana özellikle aileler tarafından test ediliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.