İran, bitcoini ülke içinde kullanabilmek için altyapı hazırlıklarına başlıyor

İran, bitcoini ülke içinde kullanabilmek için altyapı hazırlıklarına başlıyor

İran, kripto paraları daha fazla benimsemeye başlıyor. İran'ın kripto paralar alanında atacağı adımlar, Ortadoğu'ya yapılan küresel yaptırımları esnetmek açısından oldukça önemli bir hamle olarak görülürken aynı zamanda Ortadoğu'daki diğer ülkelerin de bu alana yönelik ilgisini artırabilir.

İran'ın Bilgi ve İletişim Teknolojileri Bakan Yardımcısı Amir Hossein Davaee'in açıklamalarına göre İran şu anda kripto paraları ekonomisiyle başarılı bir şekilde bütünleştirebilecek yöntemler üzerinde araştırmalar yapıyor. Davaee, İran'ın "Front Page" gazetesinin haberine göre, gerekli birimlerin şu anda bitcoin kullanımını ve devletin yararına olacak şekilde nasıl kullanılabileceğini araştırdığını söylüyor.

Habere göre, "İletişim ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı, bitcoini ülkede kullanmak için altyapıyı hazırlama çabalarının bir parçası olarak bir dizi araştırma çalışması yürütüyor. Biz, ülkenin teknolojik gelişiminin ana merkezi olarak, yeni para birimleri ile ilgili altyapı çalışmalarını çok ciddi bir şekilde ele alıyoruz." Gerekli çerçeveyi mümkün olan en kısa sürede geliştirmek için ilgili birimlerle düzenlemeler yapıldığını belirten Davaee, "Dijital altyapı, İran'ın zayıf olduğu alanlardan biri ve kripto paralar ülkenin genel çıkarları için kullanılabilecek" açıklamasında bulundu.

Bu açıklama, Elektronik Bankacılık Başkanı Nima Amirshekari'nin Financial Tribune'e, kripto paralara sıcak baktıklarını söylediği röportajdan yaklaşık 1 ay sonra geldi. Görünüşe göre 2018 Eylül tarihine kadar kripto paralar üzerindeki düzenleyici çerçeveyi hazırlayabilecekler.

İran'ın, Kuzey Kore ile beraber dünya bankacılığı dışında bir bankacılık ve para sisteminin bulunması, birçok ülkenin ticari ambargolarına maruz kalması ve tabii ki askeri politikaları İran'ı kripto paralar kullanmaya yönlendirmiş gibi görünüyor. Kripto paraları kendi ekonomisine entegre ederek ticari yaptırımları atlatma yolunda önemli bir adım atmış olacak. Tabii ki bu durum diğer ülkelerin bitcoin ve diğer kripto paralara olan bakışını ciddi bir şekilde etkileyecektir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.