Disleksiye karşı yazılım çözümleri geliştiren HMS, Diffusion'dan yatırım aldı

Disleksiye karşı yazılım çözümleri geliştiren HMS, Diffusion'dan yatırım aldı

Akademik çalışmaların teknoloji girişimine dönüşebildiğinin bir başka örneği olan Health Mobile Software (HMS), Diffusion Capital Partners'dan yatırım aldığını duyurdu.

HMS, özgül öğrenme güçlüğünün bir alt grubu olan disleksi için sinirsel geribeslemeye dayalı mobil telefon uygulamasını geliştiren bir girişim. Sabancı Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği'nde doktora çalışmalarını yürütmekte olan Günet Eroğlu, kendi yaşam tecrübesinden yola çıkarak tasarladığı ve geliştirdiği "Auto Train Brain" adlı yazılımın disleksik çocukların kullanımda okuma hızlarını artırdığını ve hata oranlarını düşürdüğünü paylaşıyor.

Yenilikçi kadın girişimciler arasına katılan Eroğlu, disleksinin temelinde bağışıklık sistemi problemlerinin yattığı belirterek, ilaçla tedavinin mümkün olmadığını ifade ediyor. Bu sorunu çözmek isteyen Auto Train Brain de, okul hayatında ve öğrenmede güçlük yaşayan disleksik çocukların görsel ve işitsel oyunlarla desteklenmesini sağlıyor. Söz konusu uygulama beyin sinyallerini geri besleyerek disleksi sorunun orta-uzun vadede iyileşmesine yardımcı oluyor.

Aldığımız bilgilere göre Günet Eroğlu'nun tez danışmanları Doç. Dr. Müjdat Çetin ve Doç. Dr. Selim Balcısoy'la beraber geliştirdikleri yazılım 100 bireyle test/onay sürecini tamamlamış ve Sabancı Üniversitesi Sanayi İşbirlikleri ve Teknoloji Lisanslama Ofisi (İLO) ile patent başvurusunu da yapmış.

Sabancı Üniversitesi bünyesindeki SUCOOL hızlandırma merkezi tarafından desteklenen HMS, İnovent A.Ş. ile de ortaklık geliştirmiş ve TÜBİTAK fonu* almaya da hak kazanmış. Ağustos ayında alınan TÜBİTAK desteğinin devamını ise Diffusion Capital Partners (DCP) getirmiş.

https://www.youtube.com/watch?v=wrcwV__UFRE

DCP'den araştırmaları hızlandıracak bir yatırım

Yenilikçi teknoloji girişimlerine yatırım yapan Diffusion Capital Partners, HMS Health Mobile Software için ne kadar yatırım yaptığını paylaşmıyor. Ancak söz konusu yatırım şirketin AR-GE ve operasyonel faaliyetlerini artırmak için kullanılacak. Alınan destekler AR-GE çalışmaları devam eden Auto Train Brain'in daha fazla disleksik çocuk üzerinde test edilmesi ve başarı oranının artırılması için harcanacak.

Kayseri merkezli bir girişim olan HMS'nin bu adımı elbette Türkiye'ye özgü bir sorunu çözmüyor ve HMS de her disleksi hastasının bu çözümden faydalanması için bir yıl içinde dünyaya açılmayı hedefliyor. Bu süreçte yeni yatırımlara ihtiyaç duyabileceğini de şimdiden belirtiyor.

Auto Train Brain mobil uygulaması ilk olarak Android platformunda yayınlanacak ve ücretsiz bir kaç seanstan sonra ücretli olarak kullanılabilecek. Bu tutarın şimdilik yıllık 250 dolar olacağı tahmin ediliyor ve uygulamanın yakında Google Play'e yükleneceği belirtiliyor. Detaylar için autotrainbrain.com'u ziyaret edebilirsiniz.

*TÜBİTAK 1512-BIGG kapsamında, BIGG ERCIYES uygulayıcı kuruluş başvurusuyla.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.