Google, Gmail için eklenti desteği sunmaya başladı

Google, Gmail için eklenti desteği sunmaya başladı

Google, Chrome internet tarayıcısının en sevilen özelliği olan eklentileri, e-posta servisi olan Gmail için de kullanıma sundu. İlk olarak geçtiğimiz Mart ayında duyurulan Gmail için 3. parti eklenti desteği bugün kullanıma sunuldu. Özellikle iş dünyası için Gmail'i daha kullanışlı bir hale getirecek olan eklentiler, şu an için sınırlı sayıda.

Asana, Trello, DialPad, Wrike, RingCentral, Streak CRM, Intuit QuickBooks Invoicing, Hire, ProsperWorks CRM ve Smartsheet'ten oluşmak üzere toplamda 10 adet eklentiye sahip olan Gmail, eklenti desteği sayesinde zamandan tasarruf sağlayacak. Eklentiler sayesinde uygulamalar arasındaki geçişi ortadan kaldırmayı hedefleyen Gmail, DocuSign eklentisine de yakın zamanda kavuşacak.

İş odaklı eklentiler

Şu an için sadece odaklı eklentiler için destek veren Gmail'in tıpkı Chrome internet tarayıcısında da olduğu gibi farklı eklentilere kapısını açıp açmayacağı konusunda ise herhangi bir bilgi bulunmuyor. Gmail'de eklenti kullanmak için yapmanız gerekenler ise oldukça kolay.

Gmail'in sağ üst tarafında bulunan ayarlar simgesinden eklenti al seçeneğini seçerek Gmail'in eklenti kütüphanesine ulaşabilirsiniz. Bundan sonrasında ise istediğiniz eklentiyi seçerek yükle seçeneğine tıklamanız gerekiyor. Son olarak Gmail için eklenti desteğinin şu an için sadece web ve Android platformlarında desteklendiğini, iOS platformunda ne zaman kullanıma sunulacağıyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadığını da ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.