Blockchain'in öncü ismi Jeff Garzik, farklı blok zincirleri üzerinde çalışan para birimi geliştirdi

Blockchain'in öncü ismi Jeff Garzik, farklı blok zincirleri üzerinde çalışan para birimi geliştirdi

Blok zinciri (blockchain) teknolojisinin arkasındaki ilk isimlerden biri olan Jeff Garzik, yeni bir dijital para birimiyle kripto para dünyasında dikkat çeken bir adım atmaya hazırlanıyor.

Jeff Garzik'in öncülük ettiği Metronome, farklı blok zincirleri üzerinde değişebilen bir kripto para birimi olacak. Örneğin Ethereum blok zinciri üzerindeki yayınlanan kullanılan kripto para birimi, Ethereum Classic'e geçiş yapabilecek. Yani blok zincirleri arasında geçiş yapılabilecek ki Metronome, bu özelliğine ithafen 'cross-blockchain cryptocurrency' olarak tanımlanıyor.

Tehditle karşılaştığında farklı bir blok zincirine geçerek hayatta kalacak

Garzik, Metronome ile hem olası değer kayıplarının önüne geçmeyi hem de farklı anlaşmazlık durumlarında daha uzun yaşayan bir kripto para dünyası kurmayı hedefliyor. Bloq adı bir girişimiyle Metronome'u geliştiren Garzik, kurumsal yatırımcıların da böyle bir şey görmekten heyecan duyacağını söylüyor ve kurumsal geliştiricilere özel geliştirme araçları sunacaklarını paylaşıyor. Bu sayede tekrarlayan ödemelerin ve çoklu para gönderimlerinin daha kolay yapılacağını da ekliyor.

Las Vegas'ta düzenlenen ve bizim de yakından takip ettiğimiz Money 20/20 konferansında tanıtım yapan Jeff Garzik, Metronome'un bitcoin alternatifi olmadığını da ifade ediyor. Bloq'un Kurucu Ortağı ve Başkanı Matthew Roszak, Metronome sayesinde kurumsal şirketlerin kripto para dünyasına daha hızlı/kolay giriş yapabileceğini söylüyor.

Paylaşılan bilgilere göre 10 milyon Metronome kripto parasının 2 milyonu Bloq aracılığıyla ana geliştiricilere ve destekçilere ayrılacak ve 8 milyonu ise piyasaya sunulacak. Açık artırmanın başlangıcı ise Aralık ayında olacak. Detaylar için bloq.com ve  metronome.io'yu ziyaret edebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.