Apple, kablosuz şarj şirketi PowerbyProxi'yi satın alıyor

Apple, kablosuz şarj şirketi PowerbyProxi'yi satın alıyor

Kısa zaman önce tanıttığı iPhone 8, 8 Plus ve iPhone X modelleri ile geç de olsa akıllı telefonlarında kablosuz şarj teknolojisini kullanmaya başlayan Apple, kablosuz şarj teknolojileri üzerine çalışan Yeni Zelanda merkezli PowerbyProxi şirketini satın alıyor.

Yeni Zelanda merkezli Stuff.co.nz'in haberine göre satın alma anlaşmasının şartları ise henüz açıklanmadı. 2007 yılında Fady Mishriki tarafından Auckland Üniversitesi bünyesinde kurulan PowerbyProxi, iPhone modelleri tarafından da kullanılan Qi kablosuz şarj teknolojisi üzerine yoğunlaşıyor.

Robotlar, dronelar ve daha fazlası

Fakat akıllı telefon veya saatlerden çok daha büyük teknolojik ürünlerin kablosuz şekilde şarj olması üzerinde çalışan PowerbyProxi, robotlar, dronelar ve tıbbi ürünlerin kablosuz şarj olmasını sağlıyor. Satın alma bedeli açıklanmamış olsa da Apple'ın anlaşmayı doğruladığını ekleyelim.

Apple'ın donanım mühendisliği başkan yardımcısı Dan Riccio ise yaptığı açıklamada PowerbyProxi takımının kablosuz geleceği yaratmak için Apple'a başarılı bir ek olacağını belirtti. iPhone 8, 8 Plus, iPhone X ve Apple Watch Series 3 modelleri kablosuz şarj teknolojisini destekleseler de Apple'ın şu an için kullanıma sunulan herhangi bir kablosuz şarj standına sahip olmadığını ekleyelim.

Yeni modellerle birlikte tanıtılan kablosuz şarj istasyonu AirPower, önümüzdeki yıl karşımıza çıkacak. Kısacası PowerbyProxi, Apple'a yeni kablosuz şarj istasyonları geliştirmesi için yardımcı olacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.