Sony akıllı robot köpeğini Kasım ayında tanıtmaya hazırlanıyor

Sony akıllı robot köpeğini Kasım ayında tanıtmaya hazırlanıyor

İlginç bir robot projesi ile karşımıza çıkmaya hazırlanan Sony, The Wall Street Journal'ın haberine göre önümüzdeki Kasım ayında köpek şeklindeki yeni robotunu tanıtabilir. Akıllı ev özellikleri sunması beklenen robot köpek, 90'lı yılların sonunda Sony tarafından tanıtılan AIBO robotunu anımsatıyor.

Sızdırılan bilgilere göre gelişmiş hareket kabiliyetleri ve internet bağlantısına sahip olacak. Sahip olduğu akıllı ev özellikleri sayesinde nesnelerin internetine bağlı diğer ev aletlerini de kontrol edebilecek olan robot köpeğin hangi isim ve fiyat etiketi ile tanıtılacağıyla ilgili ise herhangi bir bilgi paylaşılmadı.

Masaüstü sesli asistan özellikleri

90'lı yıllarından sonundan itibaren 2006 yılına kadar hayatına devam eden Sony'nin ilk akıllı köpeği olan AIBO'nun ise 2 bin 500 dolar fiyat etiketi ile satışa sunulduğunu hatırlatalım. AIBO yüksek fiyat etiketi nedeniyle yüksek satış rakamlarına ulaşamasa da toplamda 150 bin adet satılmayı başardı.

Önümüzdeki ay karşımıza çıkması beklenen robot köpeğin sahip olması beklenen bir diğer özellik ise akıllı hoparlör özelliği. Bu sayede günümüzün popüler masaüstü hoparlörleri olan Amazon Echo ve Google Home'a da rakip olacak olan robot köpeğin tüm detaylarını tanıtıldığında sizlerle paylaşacağız.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.