Otellerle ziyaretçilerinin iletişimini kolaylaştıran girişim: Otelika

Otellerle ziyaretçilerinin iletişimini kolaylaştıran girişim: Otelika

Otel içindeki offline süreçleri online hale getirmeyi hedefleyen Otelika, Otel ile ziyaretçileri arasındaki iletişimi kolaylaştırmayı planlıyor. Müşteriler ve otel arasındaki telefon görüşmelerini ve insan aynaklı hataları ortadan kaldırmak için yola çıkan Otelika, çoklu dil desteğine de sahip.

Temelde otel, kafe/restoran ve müze-sanat galerilerine yönelik fiziksel web temelli otomasyon çözümleri üreterek yola çıkan ve 2016 yılında Muhammed Gider ve Emirhan Yumak tarafından kurulan Kant adlı girişimin bir ürünü olan Otelika, yaklaşık 6 ay içinde geliştirildi.

Geçtiğimiz Eylül ayında ilk müşterisini kazanan Otelika, hem otel ziyaretçilerinin hem de otelin işini kolaylaştırıyor. Ziyaretçi arayüzü ve yönetim paneli olarak iki farklı kısımdan oluşan Otelika, ziyaretçilerin oda servisi, housekeeping, rezervasyon, taksi, fırsatlar ve canlı destek seçeneklerine ulaşmasını sağlıyor.

Çoklu dil desteği

Otelika yazılımı sayesinde otel ziyaretçileri oda servisini çağırabiliyor veya herhangi bir sorun için otelden destek talep edebiliyor. Şu an için İngilizce, Arapça, Farsça, Almanca, Rusça ve Türkçe olarak hizmet sunan Otelika'nın önümüzdeki aydan itibaren Portekizce, Çince, Fransızca ve İspanyolca dil seçeneklerine sahip olacağını da ekleyelim.

6 farklı arayüzden oluşan yönetim paneli ise temelde otel içi profesyonel çalışma ortamını güçlendirmeyi hedefliyor. Otel müşterilerinin ziyaretçi arayüzü sayesinde verdikleri siparişler veya talep ettikleri hizmetler otomatik olarak yönetim paneline düşüyor.

ABD'ye açılacak

Otel PMS programlarıyla da entegre olarak çalışabilen Otelika, şu an için İstanbul Pendik'te bulunan Greenpark Hotel'inde aktif olarak kullanılıyor. Ekim ayı içerisinde Greenpark Hotel'in Kartepe ve Ankara şubelerinde Otelika kullanılacağını da ekleyelim. 6 ay içinde toplamda 50 otelde kullanılmayı hedefleyen Otelika, Kasım ayının sonunda ise ABD'ye açılmayı planlıyor.

Özellikle yurt dışında pek çok rakibe de sahip olan Otelika'nın rakipleri genelde mobil uygulama çözümleri sunuyor. Web uygulaması olması nedeniyle mobil uygulama yükleme gereksinimi bulundurmayan Otelika, bu özelliği ile rakiplerinin önüne geçiyor.

Otellerin yaptıkları aylık oda servisi cirosu üzerinden komisyon keserek gelir modelini oluşturan Otelika, yüzde 1.75 oranında komisyon talep ediyor. Son olarak Otelika'nın şu ana kadar herhangi bir yatırım almadığını da ekleyelim. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.