Netflix, yeni içerikler için 1.6 milyar dolar borca giriyor

Netflix, yeni içerikler için 1.6 milyar dolar borca giriyor

İçerik tüketim hızı artıkça firmaların içerik üretimi alanındaki rekabeti de aynı oranda artıyor. Geleneksel yayıncılar dışında Netflix, Amazon ve Hulu gibi yeni nesil yayıncılar da bu rekabetten payını alıyor. Netflix, 2018 yılında içerik üretimi ve yeni içerik satın alımı için ayırmayı planladığı 6 milyar dolarlık bütçeyi neredeyse 8 milyar dolara çıkarmayı planlıyor. Açıklanan son SEC raporlarına göre 1.6 milyar dolar daha borçlanmayı planlayan Netflix, bu bütçe ile yeni özel anlaşmalar imzalayarak herkesten önce Netflix abonelerinin ulaşabileceği içerikleri satın almayı planlıyor.

Raporda, bu paranın spesifik olarak nereye harcanacağı belirtilmese de bazı harcama kalemleri şu şekilde belirtiliyor:

Netflix, elde edilecek olan bu gelirleri içerik edinimi, üretimi ve geliştirme, işletme sermayesi, potansiyel satın almalar ve stratejik işlemler içerebilen genel kurumsal amaçlar için harcamayı planlıyor.

Özgün içerik ihtiyacı, Netflix ve benzeri sistemlerin uluslararası piyasalarda büyüyebilmesi için oldukça büyük önem arzediyor. Artan abone sayısı, beklentileri artırmakla beraber yerel pazarlarda büyüyebilmek için onlara özel içerik ihtiyacı da giderek artıyor. Bu nedenle abone sayısındaki artışla beraber Netflix 2018 yılı başlarında fiyatlarında da bir artışa gitmeyi planladığını belirtiyor.

Bu açıklamalar sonrası Netflix'in hisseleri kendi rekorunu kırarak ilk defa 202 doları geçtiğini de belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.