Facebook "Canlı Yayın Yapımcısı" aracını deniyor

Web tabanlı "Canlı Yayın Yapımcısı" olarak çevirebileceğimiz "Live Video Producer" aracı artık canlı yayınlarda birden fazla kameradan gelen görüntüleri yönetebilmenizi sağlıyor.
Facebook

Geçtiğimiz günlerde sosyal medya ölçümlemesi üzerine hizmet veren NewsWhip'in araştırmaları Facebook'taki küresel yayıncıların daha az canlı yayın içeriği oluşturduğunu gözler önüne sermişti. Facebook belli ki bu durumu değiştirmek ve belki de biraz YouTube ile rekabet etmek için video yapımcılarına daha fazla esneklik tanımaya karar verdi.

Web tabanlı "Canlı Yayın Yapımcısı" olarak çevirebileceğimiz "Live Video Producer" aracı artık canlı yayınlarda birden fazla kameradan gelen görüntüleri yönetebilmenizi sağlıyor.

Geçtiğimiz Eylül ayında Facebook panelindeki bir link aracılığıyla fark edilen bu özellik o sıralarda henüz aktif değildi.

Ancak dün BuzzFeed'in Sosyal Medya Editörü Austin Hunt bu özelliğin kendisinde açıldığını belirten bir tweet attı.

Özellik, bir süredir bir çok farklı kullanıcı tarafından test ediliyor olabilir. Bunlardan biri olup olmadığını anlamak için https://www.facebook.com/live/producer linkini ziyaret edebilirsiniz.

Üçüncü parti araçların sonunu getirebilir

Hunt'ın ekran alıntısından görebildiğimiz kadarıyla Canlı Yayın Yapımcısı birden fazla girişe, videoları oynatmak için farklı format ve ekranı bölme seçeneklerine sahip. Ekranı ikiye veya dörde bölerek videoyu oynatabileceğiniz gibi kare kare oynatma modunu da seçebiliyorsunuz. Görselden anlaşıldığı üzere dört girişe kadar izin var. Üstelik canlı yayınlara katmanlar eklemeniz de mümkün.

Yayıncılar şimdiye kadar birden fazla kamera kullanmak ve görüntülere katman eklemek için Facebook'un API'ından faydalanan üçüncü parti araçları kullanıyordu. Artık kullanıcılar bu işlemleri doğrudan Facebook üzerinden de yapabilecek. Bu özelliğin tüm kullanıcılara ne zaman açılacağı ise henüz bilinmiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.