Delphi, sürücüsüz otomobil girişimi NuTonomy'i 400 milyon dolara satın alıyor

Delphi, sürücüsüz otomobil girişimi NuTonomy'i 400 milyon dolara satın alıyor

Birleşik Krallık merkezli otomotiv şirketi Delphi, NuTonomy'i satın almak için anlaşmaya vardıklarını açıkladı. Geleneksel araçları sürücüsüz araçlar haline getiren sistemler üzerinde çalışan Delphi, sürücüsüz otomobiller üzerine yoğunlaşan MIT girişimi NuTonomy'i satın almak için 400 milyon dolar ödeyecek.

400 milyon dolara ek olarak anlaşma gereği NuTonomy'in performansına bağlı olarak ekstra 50 milyon dolar kazanabileceğini de ekleyelim. 2013 yılında Dr. Karl Iagnemma ve Dr. Emilio Frazzoli tarafından MIT bünyesinde kurulan NuTonomy, sürücüsüz taksiler üzerinde çalışıyor.

Geçtiğimiz yıl ilk test sürecini Singapur'da başarılı bir şekilde atlatan NuTonomy, 3.6 milyon dolar gibi büyük bir yatırım almayı da başardı. Geçtiğimiz Mart ayında ise dünyanın en önemli otomobil üreticilerinden olan Peugeot ile iş birliğine giden NuTonomy, satın almayla birlikte Delphi bünyesine katılacak.

Yıl sonunda 60 sürücüsüz otomobil yollarda olacak

Yaklaşık 70'i mühendis ve bilim insanından oluşmak üzere toplamda 100'ü aşkın çalışandan oluşan bir ekibe sahip olan NuTonomy'nin tüm çalışanları Delphi'nin 100 çalışana sahip olan Automated-Driving takımına katılacak. Konuyla ilgili bir açıklama da yapan Delphi başkanı ve CEO'su Kevin Clark, Karl, Emilio ve tüm NuTonomy çalışanlarının Delphi ailesine katılmasını memnuniyetle karşıladıklarını belirtti.

NuTonomy satın almasıyla birlikte ekibini büyüten ve farklı pazarla erişim imkanı da kazanan Delphi, Boston, Pittsburgh, Singapur, Santa Monica ve Silikon Vadisi'nde ekiplere sahip olacak. NuTonomy ise Boston'da hizmet vermeye devam edecek. NuTonomy'nin de desteğiyle yollardaki sürücüsüz otomobil sayısını artırmayı hedefleyen Delphi, 2017 yılının sonuna kadar 60'ı aşkın sürücüsüz otomobilin yollarda olacağını da açıkladı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.