Yapay zeka finans dünyasını nasıl etkileyecek?

Yapay zeka finans dünyasını nasıl etkileyecek?

Türkiye İş Bankası'nın katkılarıyla Las Vegas'ta takip ettiğimiz Money 20/20 etkinliğinin oturumlardan biri de finans dünyası ve yapay zeka üzerineydi. Patrick Mang'in (Innovation Lead for Global Markets), Jeff McMillan'ın (Morgan Stanley Chief Data & Analytics Officer) ve Gabriel de Montessus'un (VP Global Product & Marketing Ingenico Group) yer aldığı oturumda yapay zekanın ve makine öğreniminin finansal servisler bünyesinde nasıl etkili bir biçimde kullanılabileceğine dair ipuçlarıyla katılımcılarla buluştu.

Yapay zeka finansal çözümlerde büyük kolaylık

Bir banka olarak yapay zeka teknolojisinin getirilerini iş ve finans yönetimlerine uygulamayı ön planda tuttuklarını vurgulayan Patrick Mang, aynı zamanda para artışı ve direnç için yapa zeka gücünü kullanacaklarını söylüyor. Finans dünyasında yapay zeka Jeff McMillan için ise yapay zekanın insanlarla etkileşimine değindi. Onlar için müşterilerinin ihtiyaçları en ön planda olduğunu belirten McMillan, bu sebeple de pazarı anlayıp, müşterilerin ihtiyaç ve taleplerine yönelik, gerek dijital yolla gerekse eski usül bir şekilde çözümler üretmeyi anahtar nokta olarak açıklıyor. Bunu da yapay zeka ile başaracaklarına inanıyor. Yapay zekanın sırlarını çözmektense karar vermede daha başarılı olunması gerektiğini savunan McMillan'a göre müşteri ihtiyaçlarının yanı sıra, iş problemleri bağlamının iyi anlaşılması gerekiyor.

Müşteri talepleri söz konusu olunca Gabriel de Montessus da McMillan ile hemfikir. B2B iş planlarını daha çok B2C'ye çevirmeyi ve yapay zeka teknolojilerinin yardımı ile banka işlemlerini daha ihtiyaca uygun hale getirmeyi hedefliyorlar. 10 yıl içerisinde müşterilerin alım satım için harcama yapmayı bırakacaklarını ve yapay zeka ile müşterilerin süreci daha net anlayacağına inandığını da ekliyor.

Jeff McMillan: "Yapay zeka ve insan ilişkileri geliştirilmeli"

Yapay zekanın zorlayıcı yanları için Jeff McMillan, bugün herkesin yapay zekaya odaklanmak istediğini ancak nereden başlayacakları konusunda emin olmamalarını bir problem olarak görüyor. Bu sebeple yapay zeka konusundaki eğitimin arttırılmasının büyük yardımları olacağını söylüyor. Çünkü sonuçta yapay zekanın insanlar için iş kaybı konusunda endişelenmek yerine, ortaklaşa çok daha büyük yardımları olacağını savunuyor. Daha zengin çözümler bulabilmek için yapay zeka ve insanlar arasındaki iletişimin ve ilişkinin güçlendirilmesi şart.

Sosyal anlamda bakıldığında ise Patrick Mang insanların işlerini kaybetmekten korkmalarının problem olduğuna değiniyor. Bu konuda Mang ile hemfikir olan McMillan ise insanlara yapay zeka teknolojilerinin ne kadar etkili ve kolaylaştırıcı bir araç olduğu gösterildiği sürece bu problemin de ortadan kalkacağını savunuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.