Evden eve nakliyat girişimi Movinga 22 milyon euro yatırım aldı

Evden eve nakliyat girişimi Movinga 22 milyon euro yatırım aldı

Nakliyeyicisi ayrı, hamalı ayrı dert olan ev taşıma konusunda kullanıcılara çözümler sunan ev taşımacılığı girişimi Movinga, 22 milyon euro yatırım turunu kapattığını açıkladı. Yatırım turunda Strüngmann ailesinin yatırımcı şirketi Santo Venture Capital, daha önceki yatırımcılar Earlybird Venture Capital ve Rocket Internet de yer aldı.

22 milyon euro yatırımın bir diğer özelliği ise yatırımcıların bu miktarı tek kalemde ödemeyecek olması. Kısacası her ne kadar yatırım toplamda 22 milyon Euro olarak duyurulsa da yatırımcılar Movinga kasasına yatırımı belli şartlar yerine getirildiğinde koyacak. Movinga üst düzey yetkilileri ise gelen yatırımın hem büyüme için hem de operasyonel işler için kullanacaklarının altını çiziyor.

Santo Venture Capital kendi payına düşen kısmı 9'ar milyon euroyu taksitle yatıracak. Movinga bir sonraki 9 milyon euroyu 2018 yılının bahar aylarında belli hedeflere ulaşması halinde alacak. Earlybird VC ve Rocket Internet ise 4.4 milyon Euro katkıda bulunacak. Bu turda bir diğer dikkat çekici detay ise Movinga'ya daha önce Seri B'de yatırım yapan Index Ventures'ın bu turda yatırım yapmamış olması olarak gösterebiliriz.

Movinga 30 binden fazla ev taşıdı

Berlin merkezli girişim şu anda Almanya ve Fransa'nın belli kentlerinde hizmet veriyor. evden eve anahtar teslim ev taşımacılığı yapan Movinga sayesinde taşınacak olan müşteriler hiçbir şeye karışmadan evlerini Movinga'ya taşıtıyor. Açıklanan rakamlara göre 2016 yılından bu yana Movinga tam 30 bin taşıma işlemini gerçekleştirmiş. Bu taşımalar karşılığında şirketin elde ettiği cironun ise 20 milyon Euro'dan fazla olduğu açıklanıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.