Richard Branson'dan yatırım alan Hyperloop One'ın adı "Virgin Hyperloop One" oldu

Richard Branson'dan yatırım alan Hyperloop One'ın adı

Uzun zamandır Elon Musk’ın karşımıza çıkardığı en heyecan verici teknolojilerden biri olan Hyperloop'u kullanarak mesafeleri kısaltmayı hedefleyen Hyperloop One, Richard Branson'ın Virgin Group'undan yeni bir yatırım aldı. Yatırım ile birlikte adını da değiştiren Hyperloop One'un ismi "Virgin Hyperloop One" oldu.

Yatırım miktarı açıklanmasa da Hyperloop One'un yatırım sonrasında ismini değiştirmiş olması yatırım bedelinin oldukça yüksek olduğuna işaret ediyor. Yatırımla birlikte Virgin Hyperloop One'ın yönetim kuruluna Britanyalı milyarder Richard Branson katıldığını da ekleyelim. Son dönemde geleceğin ulaşım projelerine ilgi göstermeye başlayan Branson yakın zamanda uzay seyahatine yönelik açıklamalarıyla Elon Musk'ın SpaceX'ine rakip olabileceğinin sinyalini vermişti.

"Daha ucuz ve daha hızlı"

İsmiyle birlikte markasını da yenileyen Virgin Hyperloop One, hem yolcu hem de kargo taşımacılığına yoğunlaşacak. Hyperloop One'ın geçtiğimiz Eylül ayında 85 milyon dolarlık bir yatırım aldığını da ekleyelim. Eğer hükümetler hızlı hareket ederse Hyperloop teknolojisinin 2 ile 4 yıl içinde kullanılabileceğini dile getiren Branson, Hyperloop'un demiryolu ağlarına oranla daha ucuz ve daha hızlı olduğunu belirtti.

Londra ile Edinburg arasındaki mesafenin Hyperloop ile 45 dakikaya ineceğini hatırlatan Branson, bir tren sahibi olduğunu ekledi ve Hyperloop'un yönetmek istediği bir teknoloji olduğunun altını çizdi. Hyperloop fikrinin ilk olarak 2013 yılında Elon Musk tarafından geliştirildiğini ve Musk'ın kendi Hyperloop'unu geliştirmek için çalışmalarını sürdürdüğünü de ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.