Google, Chrome OS tabanlı yazılım girişimi Neverware'e yatırım yaptı

Google, Chrome OS tabanlı yazılım girişimi Neverware'e yatırım yaptı

Yakın zamanda Pixel 2 ailesi ile birlikte tanıttığı yeni Chromebook modeli olan Pixelbook ile karşımıza çıkan Google, Chrome OS ile ilgili önemli adımlar atmaya devam ediyor. Google, eski ve çalışmakta zorluk çeken bilgisayarları Chromebook'lara dönüştüren Neverware girişimine yatırım yaptı.

Chromebook'ların işletim sistemi olan Chrome OS'u temel alan CloudReady isimli bir yazılım sunan Neverware, sadece eski bilgisayarları daha hayata döndürmekle kalmıyor ayrıca ekstra bir güvenlik de sunuyor. Özellikle bilgi teknolojileri takımlarını, okulları ve çeşitli kurumların kullanımını hedefleyen Neverware, ChromeEnterprise ile entegre bir şekilde de çalışabiliyor.

6.5 milyon doların üzerinde yatırım

Yatırım miktarı açılanmasa da 6.5 milyon doların üzerinde olduğu konuşulanlar arasında. İlk olarak 2011 yılında karşımıza çıkan Neverware, Chrome OS'tan önce eski bilgisayarları sanal masaüstlerine dönüştürmek üzerinde çalışmalar yapıyordu.

Özellikle okul gibi kurumların eski bilgisayarlarını değerlendirmeleri için oldukça başarılı bir çözüm sunan Neverware, CloudReady yazılımını 2015 yılında kullanıma sundu. CloudReady'nin yaklaşık 2 yıl içinde ABD'nin 50 eyaletinde 1000'den fazla okulda kullanıldığını ekleyelim. Dünya genelinde ise 21 ülkedeki kurumlar tarafından kullanılan Neverware'in yatırımla birlikte neler yapacağını zaman gösterecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.